Μαζική συμμετοχή στην πολιτική εκδήλωση της ΟΜ Χερσονήσου του ΣΥΡΙΖΑ

Με τη συμμετοχή δεκάδων μελών, φίλων αλλά και νέων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 8 Αυγούστου, στην πρώην αμερικανική βάση των Γουρνών η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών Χερσονήσου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός και ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε κυριάρχησε το θέμα του ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και της αντιπολιτευτικής τακτικής στην οποία θα πρέπει να εστιάσει.

Η εκλογική ήττα δεν ήταν στρατηγικού χαρακτήρα και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη δύναμη της αριστεράς στην Ευρώπη, είπε από την πλευρά του ο Ανδρέας Ξανθός. 

Ο Ανδρέας Ξανθός εκτίμησε ότι η περίοδος του ΠΑΣΟΚ και της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα, διότι ηττήθηκαν στρατηγικά. Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, συμπλήρωσε, πρέπει να γίνει με όρους ισοτιμίας και στόχο τη συλλογική πολιτική λειτουργία, με τη συμμετοχή των μελών στη διαμόρφωση της πολιτικής και πάντα εντός ενός πλαισίου κανόνων, αρχών και λογοδοσίας, δηλαδή ενός πλαισίου δημοκρατίας.

Μιλώντας για τις προτεραιότητες που θα πρέπει να θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Σπύρος Δανέλης διέκρινε δύο βασικούς άξονες. Ο πρώτος είναι η άσκηση υπεύθυνης, προγραμματικής και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης και ο δεύτερο η αντιστοίχηση του κόμματος με την κοινωνική αναφορά, δηλαδή τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων που εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιστοίχηση αυτή, συμπλήρωσε ο Σπύρος Δανέλης θα πρέπει να γίνει με δημοκρατικές διαδικασίες, οριοθέτηση του πολιτικού χώρου και προσήλωση στις αρχές της αριστεράς, με στόχο την οικοδόμηση της σύγχρονης, πολύχρωμης και πολυδιάστατης αριστεράς που θα κινητοποιήσεις και θα εμπνεύσει όλους τους προοδευτικούς πολίτες.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί