ΕΚΑΒ Κρήτης: Ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν ληγμένα φάρμακα σε ασθενή

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΕΚΑΒ Κρήτης, σχετικά με τα δημοσιεύματα για ληγμένα φάρμακα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Δεν υπήρξε καμία ολιγωρία από πλευράς Διεύθυνσης στις καταγγελίες του υπαλλήλου, χρησιμοποιούμε τη προβλεπόμενη διαδικασία απόσυρσης υγειονομικών αποβλήτων. Ληγμένα φάρμακα ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν σε ασθενή από το Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ούτε θα υπάρξει. Κανένας δεν είναι ανεύθυνος, ο υπάλληλος που έχει τοποθετηθεί στην αποθήκη υλικού έχει ευθύνη για το τομέα για τον οποίο εργάζεται και έχει την ευθύνη να ενημερώνει τον Προϊστάμενό του ώστε να απομακρύνει τα τυχών ληγμένα υλικά που μπαίνουν σε συγκεκριμένο χώρο στον οποίο δεν έχουν πρόσβαση άλλοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας σε αυτόν.

Δεν υπήρξε εισαγγελική εντολή για έρευνα για ληγμένα υλικά στο Παράρτημα Ε.Κ.Α.Β Κρήτης, ουδέποτε έχει έρθει  εισαγγελέας στο παράρτημά μας για έλεγχο. Μετά από καταγγελία του υπαλλήλου της αποθήκης υλικού ο εισαγγελέας ζήτησε ένορκες καταθέσεις από το Διευθυντή του Παραρτήματος Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης και τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ε.Κ.Α.Β Κρήτης για να διαπιστώσει εάν όντως αυτά ευσταθούν και δεν είναι προϊόν πλάνης.

 Δεν υπάρχει ληγμένο υγειονομικό υλικό στα ασθενοφόρα που επιχειρούν. Το ερώτημα δεν είναι αν υπάρχει ληγμένο υγειονομικό υλικό αλλά εάν η διαχείριση του είναι ασφαλής. Οι ληγμένες προμήθειες δεν μπορούν να καταστραφούν από τον οποιονδήποτε ούτε οπουδήποτε , προβλέπονται συγκεκριμένα πρωτόκολλα συλλογής, φύλαξης, παράδοσης και καταστροφής σε πιστοποιημένες ιδιωτικές εταιρείες για αυτό το σκοπό. Οι φωτογραφίες με το φαρμακευτικό υλικό που έχουν έρθει στη δημοσιότητα θα μπορούσε να είναι από οπουδήποτε και δεν τεκμηριώνεται ότι είναι υλικά από το Παράρτημα Ε.Κ.Α.Β Κρήτης.       

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί