Κρήτη: Έκλεισε δρόμο προς την παραλία – Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι

Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες στην κοινότητα του Αγίου Ιωάννη και πιο συγκεκριμένα στα Φέρμα με ένα παραλιακό δρόμο που έκλεισε από ένα κάτοικο, προκαλώντας αντιδράσεις από κατοίκους αλλά και την παρέμβαση του τοπικού συμβουλίου αφού εκτός των άλλων τίθεται και θέμα πολιτικής προστασίας, με την διέξοδο προς τη θάλασσα να έχει κλείσει, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Στο Ράδιο Λασίθι μίλησε η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαρία Σακκαδάκη, αναφέροντας πως κάτοικοι του χωριού αντιλήφθηκαν πρόσφατα πως έχει κοπεί η κυκλοφορία σε κάθετο δρόμο που οδηγεί στην παραλία με πασάλους από συγκεκριμένο άτομο το οποίο σε εκείνο το σημείο διαθέτει χωράφι με θερμοκήπιο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κα. Σακκαδάκη ο συγκεκριμένος δρόμος έχει ανοιχτεί πάνω από 40 χρόνια με συγκατάθεση όλων όσων συνόρευαν τα χωράφια τους με τον δρόμο που οδηγεί στην παραλία. ‘Ολα αυτά τα χρόνια δεν είχε προκύψει ποτέ κάποιο πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι του δρόμου αλλά ούτε και υπήρξαν θέματα μεταξύ ιδιοκτητών των χωραφιών.

Το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας με απόφασή του ζητά να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός, ενώ ο Δήμος Ιεράπετρας έχει ενημερωθεί ενώ και η δημοτική αστυνομία που είναι υπεύθυνη για τέτοιου είδους καταστάσεις κατέγραψε το περιστατικό και κατέθεσε την έκθεση της στην Πολεοδομία και στην Τεχνική Υπηρεσία.

Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής, όπως λέει η πρόεδρος της κοινότητας, είναι μια άμεση απάντηση από τις υπηρεσίες ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Βέβαια ο συγκεκριμένος κύριος έχει ενημερωθεί για τις κινήσεις του τοπικού συμβουλίου αλλά δεν γνωρίζουν τι θα πράξει στη συνέχεια.

Οι γείτονες είναι αποφασισμένοι να κλείσουν από άλλο σημείο του δρόμου την πρόσβαση του συγκεκριμένου ατόμου ή θα βγάλουν την περίφραξη που έχει τοποθετήσει ο ίδιος και σταματάει την πρόσβαση στην παραλία.

Ράδιο Λασίθι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί