Απείλησαν δημοσιογράφο μετά από ρεπορτάζ για το χρέος του Άρη

Μετά το χθεσινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών για το χρέος του ποδοσφαιρικού σωματείου του Αρη προς τη ΔΕΗ, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, χθες το απόγευμα ο συντάκτης που υπέγραφε το θέμα δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα στο κινητό του από άνθρωπο που παρουσιάστηκε ως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης Θόδωρος Καρυπίδης.

Ο τελευταίος, εκτός εαυτού, αφού καταφέρθηκε με βαρείς και χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον της εφημερίδας, του συγκεκριμένου συντάκτη και του συνόλου των εργαζομένων της, απείλησε, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Θα βρεις τον μπελά σου με τις μαλακίες που γράφεις, αν θέλω έρχομαι στο σπίτι σου».

“Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασικό συστατικό της δημοκρατίας και η «Εφ.Συν.» ως ανεξάρτητη εφημερίδα τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υποκύπτει σε καμία μορφή πιέσεων, τραμπουκισμών και απειλών.

Δεν φοβόμαστε και δεν πρόκειται να φιμωθούμε από κανέναν. Συνεχίζουμε αταλάντευτοι στην κριτική του δημόσιου βίου, χωρίς καμιά εξάρτηση από πολιτικά, οικονομικά ή εκδοτικά συμφέροντα. Ο αριθμός του τηλεφώνου από το οποίο εκτοξεύτηκαν οι απειλές είναι στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών και των δημοσιογραφικών ενώσεων”, αναφέρει η εφημερίδα.

Το θέμα που έφερε στο φως η Εφημερίδα των Συντακτών

Κομμένο από τις 27 Ιουλίου 2019 παραμένει το ρεύμα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» του Αρη Θεσσαλονίκης λόγω συσσωρευμένων οφειλών του ιστορικού σωματείου στη ΔΕΗ που φτάνουν το 1,6 εκατ. ευρώ.

Εδώ και μήνες, η ΠΑΕ Αρης αδυνατεί να επιλύσει το θέμα, αρνείται να πληρώσει ακόμα και την επιβεβλημένη προκαταβολή επικαλούμενη έλλειψη χρημάτων, ενώ την ίδια ώρα η διοίκηση Καρυπίδη έχει προχωρήσει σε σημαντικές μεταγραφές υψηλού κόστους. Ενδεικτικά αναφέρεται η πρόσφατη περίπτωση του πρώην επιθετικού του Ολυμπιακού Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 500.000 ευρώ.

Την ώρα που διακυβεύεται το μέλλον της ΔΕΗ και επικρέμαται ο κίνδυνος αύξησης των τιμολογιών, ο Αρης παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους οφειλέτες της ΔΕΗ, ενώ στο ποδοσφαιρικό σωματείο η μια μεταγραφή διαδέχεται την άλλη προς ικανοποίηση των οπαδών.

Μεγάλο μέρος του χρέους του Αρη προς τη ΔΕΗ έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια και δεν βαραίνει τόσο τη σημερινή διοίκηση του Θόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος έχει αναλάβει από το 2016 τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου. Ωστόσο σημαντική αύξηση καταγράφεται μετά την επάνοδο της ομάδας στην Α’ Εθνική το 2018.

Η είδηση της διακοπής ηλεκτροδότησης στο πρώην γήπεδο Χαριλάου δεν ήρθε ξαφνικά, όπως παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα από αρκετά αθλητικά μέσα ενημέρωσης.

Μέσα στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2019, η ΔΕΗ έχει στείλει τουλάχιστον τρεις έγγραφες επιστολές, με τις οποίες επισήμαινε την οριακή κατάσταση των χρεών, ζητούσε διακονονισμό και προειδοποιούσε για πιθανή διακοπή. Ανώτερα στελέχη της ΔΕΗ διεμήνυσαν τότε στους υπευθύνους της ΠΑΕ πως είναι διαθετειμένοι να προχωρήσουν σε σημαντικές διευκολύνσεις, αρκεί να πληρωθεί μια προκαταβολή που να ξεπερνά το 10% του οφειλόμενου ποσού, δηλαδή περίπου 160.000 ευρώ, όπως προβλέπεται και από τον κανονισμό της ΔΕΗ.

Οι εβδομάδες πέρασαν χωρίς να υπάρξει διακανονισμός, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να δώσει εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ και στις 27 Ιουλίου να πραγματοποιηθεί η διακοπή.

Η ΠΑΕ Αρης ζήτησε άμεση επανασύνδεση, δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει τη δυνατότητα προκαταβολής ενός ποσού 1.000 με 2.000 ευρώ. Φυσικά η παροχή παραμένει κομμένη. Το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο η ακύρωση προπονήσεων τμημάτων του συλλόγου, αλλά και ο σοβαρός κίνδυνος, οκτώ ημέρες μετά τη διακοπή, να αλλοιωθεί ο χλοοτάπητας του γηπέδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» στη συνάντηση μεταξύ στελεχών των δύο πλευρών την 1η Αυγούστου, εκπρόσωποι της ΠΑΕ δήλωσαν εκ νέου αδυναμία πληρωμής, ενώ ακολούθησε έγγραφο για την ειδοποίηση πληρωμής ποσού μόλις 5.000 ευρώ. Ενώ παραμένει το αδιέξοδο και οι υποχρεώσεις της ομάδας πλησιάζουν, δημοσιεύματα του αθλητικού Tύπου κάνουν λόγο για απόφαση να φύγει ο Αρης από τη ΔΕΗ και να συνάψει συμφωνία με ιδιωτική εταιρεία παροχής ρεύματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα πανομοιότυπα δημοσιεύματα, «άνθρωποι της εταιρείας βρέθηκαν στο “Κλ. Βικελίδης” τόσο στον φιλικό αγώνα με τον Ατρόμητο όσο και στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Α.Ε. Λεμεσού. Πρόθεση των δύο πλευρών είναι η άμεση τακτοποίηση όλων των διαδικαστικών λεπτομερειών για την υπογραφή των σχετικών συμφωνητικών». Μόνο διαδικαστικές πάντως δεν είναι οι λεπτομέρειες, καθώς αν δεν υπάρξει εγκεκριμένο σχέδιο διακανονισμού, πληρωμή της προκαταβολής και σταθερή εξόφληση των δόσεων, είναι αδύνατο να υπάρξει μετάβαση σε ιδιώτη πάροχο.

Ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπιζε και η ιστορική ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς με τις οφειλές στη ΔΕΗ να ξεπερνούν συνολικά τις 180.000 ευρώ. Ομως η στάση των διοικητικών στελεχών του Απόλλωνα το τελευταίο διάστημα ήταν εντελώς διαφορετική, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί ένας αξιοπρεπής και βιώσιμος διακανονισμός, αφού βέβαια πρώτα είχε καταβληθεί η απαραίτητη προκαταβολή στη ΔΕΗ.

Πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε πως «ο διαχωρισμός των κακοπληρωτών από εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν θα είναι η προτεραιότητα της νέας διοίκησης της ΔΕΗ», ξεκαθαρίζοντας πως οι καταναλωτές δεν θα δουν αυξήσεις στα τιμολόγιά τους.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί