Κρήτη: Πήγαν για μπάνιο, τους έχασαν και τους βρήκαν τη νύχτα σε βραχονησίδα!

Αγωνία χθες βράδυ για δυο 20χρονους κολυμβητές στην περιοχή της “Αγιάς Φωτιάς”. Οι δυο νεαροί είχαν μπει για μπάνιο αλλά η ώρα περνούσε και δεν έδιναν σημεία ζωής, με αποτέλεσμα οι δικοί τους να ενημερώσουν το Λιμενικό και να στηθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Τελικά, αργά τη νύχτα, βρέθηκαν πάνω σε βραχονησίδα της περιοχής, όπου είχαν καταφέρει να βγουν.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες χθες, για δύο 20χρονους αγνοούμενους κολυμβητές, οι οποίοι σύμφωνα με δήλωση οικείου τους είχαν μεταβεί για  κολύμβηση στη θαλάσσια περιοχή ”ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΙΑΣ” νομού Λασιθίου.

Άμεσα απέπλευσε προς εντοπισμό των ανωτέρω ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ ενημερώθηκαν προς παροχή βοήθειας, αλιευτικά σκάφη,  ομάδες διασωστών, ιδιώτες δύτες καθώς και ιδιώτες εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής.

Παράλληλα, από ξηράς αναχώρησαν δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας.

Στη συνέχεια το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε τους δύο  κολυμβητές επάνω στην βραχονησίδα “ΦΩΤΙΑ” Ιεράπετρας, ενώ στο σημείο κατέπλευσε επίσης το  σκάφος “ΠΙΡΟΓΑ” Λ.Ι. 612 καθώς και το φουσκωτό σκάφος “ΑΓΓΕΛΙΚΗ” Λ.Ι. 1103 της Ομάδας Διάσωσης Εθελοντών Αγίου Ιωάννη. 

Τέλος, το σκάφος “ΠΙΡΟΓΑ” Λ.Ι. 612, περισυνέλεξε τους δύο 20χρονους από την βραχονησίδα, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και καλά στην υγεία τους στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί