Εικόνα ντροπής στο Τέξας: Αστυνομικός πάνω σε άλογο τραβά με σκοινί Αφροαμερικανό

Το αστυνομικό τμήμα του Γκάλβεστον, στο Τέξας, των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέδωσε ανακοίνωση την Δευτέρα, 5 Αυγούστου, με την οποία ζητούσε συγγνώμη, όταν κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφία στην οποία δύο έφιπποι, λευκοί αστυνομικοί, «συνόδευαν» πεζό, έναν μαύρο  που είχαν συλλάβει, με τα άλογα τους, φορώντας του χειροπέδες και δεμένο με σχοινί.

Η Αντριεν Μπελ, υποψήφια για το Κογκρέσο στην 14η Περιφέρεια του Τέξας, δημοσίευσε την φωτογραφία στο Facebook, λέγοντας ότι η σκηνή είχε προκαλέσει, «θυμό, αηδία και ερωτήσεις από την κοινότητα».

Σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στο Facebook τη Δευτέρα, το αστυνομικό τμήμα αναγνώρισε τον ύποπτο ως Ντόναλντ Νίλι, ο οποίος συνελήφθη για παράνομη είσοδο σε ιδιωτικό χώρο. Καθώς δεν υπήρχε καμία μονάδα μεταφοράς διαθέσιμη, οι αξιωματικοί επέλεξαν να τον συνοδεύσουν με αυτό τον τρόπο στο αστυνομικό τμήμα.

Οπως αναφέρει η HuffPost US, η αστυνομία αναγνώρισε πως το περιστατικό μπορεί να ήταν «άσκοπα» ενοχλητικό για τον Νίλι και ζήτησε συγγνώμη για την κακή κρίση των αξιωματικών Μπρός και Σμιθ.

«Κατανοούμε την λανθασμένη αντίληψη αυτής της δράσης και πιστεύουμε ότι είναι καταλληλότερο να σταματήσουμε τη χρήση αυτής της τεχνικής. Ο αρχηγός της αστυνομίας έλαβε άμεσα μέτρα για να αναστείλει αυτή τη τεχνική μεταφοράς κατά τη διάρκεια συλλήψεων», ανέφερε.

Οπως ήταν αναμενόμενο τα σχόλια στο Twitter ήταν ιδιαίτερα καυστικά.

HuffPost Greece

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί