Ακυβέρνητα δύο σκάφη νότια της Κρήτης

Για τη ύπαρξη ακυβέρνητου Ι/Φ-Καταμαράν σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. νότια της Κρήτης, στν Τσούτσουρο, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το απόγευμα της Δευτέρας, οι Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου, Καλών Λιμένων, Ιεράπετρας, Κόκκινου Πύργου και Αγίας Γαλήνης.

Σύμφωνα με το λιμενικό, άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το Ι/Φ-Καταμαράν εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή ”Τσούτσουρος” και περισυνελέγησαν από το πλήρωμά του υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες (άνεμοι έντασης 6-7 BF ΒΒΔ), ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών ”ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΣ” καλά στην υγεία τους.

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Επίσης, το απόγευμα της Δευτέρας, η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι το  Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΑΠΟΛΛΩΝ 1” Ν.Π. 11236 βρίσκεται  ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν.Χρυσής και Ιεράπετρας, με 28 επιβαίνοντες (25 επιβάτες και 3 άτομα πλήρωμα). 

Άμεσα μετέβη στην περιοχή το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΧΡΥΣΗ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10785 όπου εντόπισε και ρυμούλκησε με ασφάλεια το ”ΑΠΟΛΛΩΝ 1” στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας καθώς και με τη συνδρομή του Ε/Π-Α/Κ ”ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Ι. 05, προσδέθηκε με ασφάλεια, αποβιβάζοντας τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.  Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΑΠΟΛΛΩΝ 1” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης, από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί