Βρούτσης: Από αύριο οι 120 δόσεις για τις οφειλές στα Ταμεία

Όσοι έχουν οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία για την περίοδο 2017-2018 από αύριο θα μπορούν να μπουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το διυπουργικό νομοσχέδιο στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

«Από αύριο το μεσημέρι θα μπορούν ανεμπόδιστα όλοι οι πολίτες που είχαν οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία για το διάστημα 2017-2018 να μπουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, το υπουργείο Εργασίας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ώστε να γίνει εκκαθάριση του ασφαλιστικού αρχείου για να μπορέσουν έτσι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία όσοι είχαν οφειλές για το διάστημα 2017-2018 και δεν είχαν καταφέρει να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Υπεραμυνόμενος των νέων ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο στο πολυνομοσχέδιο, έδωσε έμφαση στη μείωση των επιτοκίων και στην ψηφιοποίηση των συντάξεων, τονίζοντας ότι «η νέα κυβέρνηση κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για ένα πιο σύγχρονο και πιο δίκαιο ασφαλιστικό περιβάλλον».

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα λυθεί οριστικά το μεγάλο πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν σήμερα στις 450.000, ενώ υποσχέθηκε ότι από τον Ιούνιο του 2020 η Ελλάδα θα έχει «για πρώτη φορά ψηφιακές συντάξεις».

«Στο παρόν νομοσχέδιο γίνεται το πρώτο βήμα για τις ψηφιακές συντάξεις με την καταχώρηση του ΑΜΚΑ στον ΕΟΠΥΥ. Το χρονοδιάγραμμά μας έχει στόχευση, τον Νοέμβριο του 2019 να έρθει η νομοθεσία και μέχρι τον Ιούνιο του 2020 η Ελλάδα για πρώτη φορά θα έχει ψηφιακές συντάξεις», επισήμανε.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί