Ο “σκύλος” ο Πολάκης!- Όταν η διαπλοκή κήρυξε σιωπητήριο για τα σκάνδαλα και τον έβαλε στο στόχαστρο (βίντεο)

Ο Πολάκης είναι στο στόχαστρο της διαπλοκής και των μέσων του από την πρώτη ώρα που ανέλαβε την ευθύνη στο υπουργείο Υγείας και αποκάλυψε τα σκάνδαλα αλλά και το μεγάλο φαγοπότι με υπαρκτά ή ανύπαρκτα μέσα.

Δείτε επίσης: Ιδού γιατί ο Πολάκης είναι ο στόχος της διαπλοκής: Οι χοντρομπουκιές εκατ. € που έκοψε από ΜΜΕ (εικόνες)

Η «κούτα» με τα 21 σκάνδαλα της ΝΔ στον χώρο της Υγείας, που αποκάλυψε ο Παύλος Πολάκης

Λϊγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, ο Παύλος Πολάκης αρχίζει να ψάχνει. Και τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά τόσο για τα “λαδώματα” των μέσων όσο και για την εμπλοκή ή τους χειρισμούς πολιτικών και άλλων προσώπων.

Τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς, του 2015, ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης, δίνουν μια συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τα ευρήματα του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας όσον αφορά τη διαχείριση κονδυλίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την επικοινωνιακή του καμπάνια κατά την τριετία 2012-2014, καταγγέλλοντας υπηρεσιακές και πολιτικές ευθύνες.

Η συνέντευξη εξελίσσεται σε επεισοδιακή και γίνεται πρώτο θέμα στο σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ όχι για τις καταγγελίες των δύο υπουργών και τα ευρήματα του πορίσματος, αλλά λόγω του έντονου διαπληκτισμού του κ. Πολάκη με τον διαπιστευμένο συντάκτη Αιμίλιο Νεγκή. Μάλιστα η κουβέντα ξέφυγε τόσο που ο τελευταίος αποκάλεσε τον κ. Πολάκη «σκύλο», με τον αναπληρωτή υπουργό να απαντάει πως «η μάσα κόπηκε».

Ο διαπληκτισμός ξεκίνησε όταν ορισμένοι δημοσιογράφοι διέκοπταν συνεχώς τον κ. Ξανθό, με συνέπεια να μην μπορεί να παρουσιάσει το περιεχόμενο του πορίσματος. Τότε παρενέβη ο Π. Πολάκης με αποτέλεσμα να δεχθεί προσβλητική επίθεση με απίστευτους χαρακτηρισμούς όπως “σκυλί”!

Δείτε: Η σύμβουλος, ο μπατζανάκης, οι φακές και οι… προσλήψεις!- Ο συντάκτης που είχε αποκαλέσει «σκύλο» τον Πολάκη και το χρήμα που έπαιρνε από τη Novartis (βίντεο)

Φυσικά μέσα ενημέρωσης, όπως το Mega, αλλά και πολλά άλλα, θεωρούν “θρασύ” τον Πολάκη, χωρίς καν να αναρωτιούνται για το θράσος πολλών παριστάμενων δημοσιογράφων. Ξέρουν καλά γιατί, αλλά όλοι οι υπόλοιποι καταλαβαίνουμε στη συνέχεια, καθώς έρχονται στη φόρα τα χρυσά κονδύλια προς τα μέσα που εκπροσωπούσαν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι.

Ο ιατρικός συντάκτης που αποκάλεσε «σκύλο» τον Πολάκη αλλά αγαπά τη Novartis

Τρία χρόνια μετά και ενώ οι αποκαλύψεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ στην επιτροπή της Βουλής είχαν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, έγινε απόλυτα κατανοητή η ιδιαίτερα προσβλητική και επιθετική συμπεριφορά του συγκεκριμένου δημοσιογράφου σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου.

Ο Αιμίλιος Νεγκής είναι γνωστός ιατρικός συντάκτης που έχει εργαστεί και στο γραφείο Τύπου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος. Είναι διευθυντής σύνταξης στο virus.com.gr, που ανήκει στην Ethos Media του Κωνσταντίνου Ουζούνη. Πρόκειται για εταιρεία γνωστή πλέον στο ευρύ κοινό, αφού ονοματίζεται στα έγγραφα του FBI για το σκάνδαλο της Novartis. Οπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στα εν λόγω έγγραφα, η Ethos Media «ήταν μία από τις εταιρείες που χρησιμοποιήθηκαν σε σχέδια δωροδοκίας. Ο Νίκος Μανιαδάκης, σύμβουλος στον τομέα φροντίδας υγείας, υπαινίχθηκε ότι η Novartis έκανε δουλειές με την Ethos Media».

Ο κ. Νεγκής σε άρθρο του στις 13 Ιανουαρίου 2017 στην ιστοσελίδα insuranceworld.gr, που επίσης ανήκει στον όμιλο της Ethos Media, είχε αρθρογραφήσει σχετικά με τις πρώτες αποκαλύψεις που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο της Novartis. Βέβαια, φαίνεται πως ο κ. Νεγκής δεν είχε πειστεί, τουλάχιστον μέχρι τότε, ότι υπάρχει κάτι το μεμπτό στην όλη υπόθεση, αφού έκανε λόγο για «σκάνδαλο» σε εισαγωγικά.

Στο επίμαχο άρθρο του πάντως επιβεβαίωσε ότι η Novartis ήταν χορηγός του Virus, εκφράζοντας και τα συναισθήματά του γι’ αυτό το γεγονός: «Η Novartis υπήρξε χορηγός του Virus και πολλών εκδηλώσεων που έχει οργανώσει η Ethos Media. Θεωρώ εύλογο και τιμή μου που η μεγαλύτερη ξένη φαρμακοβιομηχανία επέλεξε να προβάλλεται μέσω του Virus».

Παράλληλα, ο κ. Νεγκής είναι γενικός διευθυντής στο «Pharma & Health», το οποίο διοργανώνει ιατρικά συνέδρια και λαμβάνει χορηγίες από φαρμακευτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Novartis. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 6ο Pharma & Health Conference που διεξήχθη στις 15 Οκτωβρίου 2015. Εκεί ο κ. Νεγκής συμμετέχει με την ιδιότητα του υπεύθυνου του προγράμματος. Συμμετέχει όμως και σε άλλα ιατρικά συνέδρια: είναι συντονιστής εκδήλωσης με θέμα «Πολιτικές και Οικονομικά της Υγείας» που διοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών. Στην εκδήλωση παρευρίσκονται ως ομιλητές μεταξύ άλλων και δύο γνώριμα πρόσωπα: ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Δείτε ενδεικτικά

Ο Πολάκης βγάζει στη φόρα τα (ανύπαρκτα ή υπαρκτα) μέσα ενημέρωσης που πήραν χρυσά κονδύλια από το ΚΕΛΠΝΟ (εικόνες)

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έδιναν χρυσάφι σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες!- Πώς πληρωνόταν το site ενός… οπωροπώλη!- Τα απίστευτα κονδύλια (έγγραφα)

Στο επίκεντρο η καταγγελία για παραποίηση εγγράφων στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Πολάκης στην Εξεταστική: Αποκαλύφθηκε «μαύρη τρύπα» 225 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Βίντεο)

ΚΕΕΛΠΝΟ: Εκατομμύρια σε φίλια ΜΜΕ- Το μέσο που πήρε το 50% των κονδυλίων και οι… χρυσές θερμικές κάμερες!

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ο “σκύλος” ο Πολάκης!- Όταν η διαπλοκή κήρυξε σιωπητήριο για τα σκάνδαλα και τον έβαλε στο στόχαστρο (βίντεο)”

  1. CitizenMitsos

    Υπογράφουμε ενάντια στην παρατυπία που συντελείται στη βουλή:

    https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_OHI_stin_revansistiki_arsi_asylias_toy_Payloy_Polaki_os_Voyleyti

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί