Η ΚΝΕ καταγγέλλει τη μετατροπή του “Σπιτιού του Άρη” στη Γαύδο σε τουριστικό κατάλυμα

Την έντονη αντίδραση της Ο.Π. Κρήτης της ΚΝΕ προκαλεί η μετατροπή του “Σπιτιού του Άρη” σε τουριστικό κατάλυμα και η ενοικίασή του μέσω Airbnb.

Δείτε: Στην Airbnb το «σπίτι» του Άρη Βελουχιώτη στη Γαύδο!

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορούμαστε μέσα από διάφορες δημοσιεύσεις σε τοπικά site την περαιτέρω απαράδεκτη μετατροπή του ιστορικού διατηρητέου μνημείου στην Γαύδο σε τουριστικό κατάλυμα.

Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά που το “Σπίτι του Άρη” , ο χώρος που χτίσανε με τις πλάτες τους και τον ιδρώτα τους τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ με άλλους εξόριστους ,γίνεται αντικείμενο εμπορευματικής εκμετάλλευσης, αφού έχουν ήδη γίνει παράνομες κτιριακές επεμβάσεις στο αρχικό κτίσμα (προσθήκες δωματίων, πέργκολες κλπ.) και μετατράπηκε σε ταβέρνα, με την ανοχή των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών , αφού ο χώρος, μετά από πολλούς αγώνες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχει χαρακτηριστεί ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο», με απόφαση του ΥΠΠΟ / ΔΙΛΑΠ/Γ/203/16542/16-3-99

Είναι Απαράδεκτο ! Ο χώρος αυτός είναι ένα ιστορικό κειμείλιο και πηγή έμπνευσης για κάθε νέο και νέα , που ονειρεύεται έναν κόσμο δίκαιο , και πιστεύει πως τα όνειρα της δεν χωράνε στην σημερινή “πραγματικότητα” που πάνε να τις επιβάλουν. Σήμερα, που το σύστημα προσπαθεί να επιβάλει το “τίποτα δεν αλλάζει” είναι πιο ανάγκη ποτέ , να υπάρχουν τέτοιοι χώροι , σύμβολα, μουσεία , έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι νέοι να έχουν πρόσβαση να παίρνουν δύναμη από αυτούς τους αγωνιστές , μαθαίνοντας μέσα από αυτά και την ιστορία. Άμεσα δήλαδη θα πρέπει, να γίνει απαλοτρίωση με ευθύνη του Υπούργειου και να μετατραπεί ο χώρος σε μουσείο. Αίτημα το οποίο επανήλθε και το 2016 με διήμερο της Ο.Π. Κρήτης στην Γαύδο, με σύνθημα «Από τα μπουντρούμια και την εξορία, η νέα του κόσμου ξεκινά Ιστορία» .

Τονίζουμε πως θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να γνωρίσει ο λαός μας και η ντόπια νεολαία την αληθινή ιστορία, ενάντια στους παραχαράκτες της. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν την ιστορία όλων των αγωνιστών που δεν έσκυψαν το κεφάλι στους κατακτητές, που αποτελεί σήμερα παράδειγμα για την οργάνωση της πάλης του λαού κόντρα στους ξένους και ντόπιους δυνάστες για όλα, για το μεροκάματο, τις συνθήκες δουλειάς και ζωής ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, που αυτοί υπηρετούν πιστά.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί