Εκδήλωση του ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CLINK

Μόλις 20 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο το ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΩΝ στο Κυπαρίσσι αποτελεί εδώ και χρόνια μια δροσερή πολιτιστική πρόταση για ένα… ανήσυχο κοινό. Χτισμένο από πέτρα και ξύλο, βρίσκεται στην κοιλάδα μεταξύ των χωριών Προφήτη Ηλία και Κυπαρίσσι και περιστοιχίζεται από ελιές, αμπέλια κυπαρίσσια, χαρουπιές και άλλα φυτά της κρητικής χλωρίδας. Με θέα το ιστορικό φρούριο της Ρόκα το ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΩΝ στα τόσα χρόνια πολιτιστικής προσφοράς του έχει κατορθώσει να απλώσει τη φήμη του σ ολόκληρη την Κρήτη και την Ελλάδα επειδή αποτελεί μια καλοκαιρινή ανάσα επικοινωνίας των ανθρώπων και έναν τόπο συνάντησης εμπνευσμένων ντόπιων και ξένων καλλιτεχνών και δημιουργών.

Εκεί πρόκειται το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ να οργανώσει μια διαφορετική συνάντηση την Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 9.00μ.μ. στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CLINK – Cultural Heritage Linking Diversities in Europe, στο οποίο συμμετέχει ως συνδιοργανωτής.

Βίντεο προβολές, γυναίκες που τραγουδούν για την ειρήνη, καλλιτεχνικές ανταλλαγές, παρουσίαση της Ασκητικής – work in progress, από το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, αποτελούν τα στοιχεία της βραδιάς, με τίτλο “Summer Pop-up Galleries”.

Οι “Summer Pop-up Galleries”, οργανώνονται στο πλαίσιο του προγράμματος CLINK – Cultural Heritage Linking diversities in Europe (Η Πολιτιστική κληρονομιά γεφυρώνει τους διαχωρισμούς στην Ευρώπη), που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Europe for Citizens. Οι Pop-up Galleries ενθαρρύνουν τον θεατή να αλληλεπιδράσει με τα έργα τέχνης και αποσκοπούν στο να ανοίξουν έναν διάλογο με το κοινό, πάνω σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

– Προβολή των βίντεο “Μια πόλη, μια ιστορία” και “Αν όχι τώρα, πότε;” που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Ηρακλείου.

– Παρουσίαση της εργασίας του θεάτρου ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ πάνω στην Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη.

– Ανταλλαγές τραγουδιών μεταξύ Κρήτης και κάτω Ιταλίας στο πλαίσιο του προγράμματος “Women Singing for Peace” (στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνονται από την πόλη Ματέρα

– Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2019).

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί