Τιμητική εκδήλωση μνήμης της Αικατερίνης Μαριδάκη-Κασσωτάκη

O Δήμος του Οροπεδίου Λασιθίου σε συνεργασία με την Πνευματική Εστία του Οροπεδίου Λασιθίου, το Καμπάνειο Ίδρυμα, τον Σύλλογο των Λασιθιωτών Αττικής «Ο Δικταίος», τον Σύνδεσμο Λασιθιωτών Ηρακλείου «Το Οροπέδιο», τον Σύλλογο Οροπεδιωτών Λασιθιωτών Αγίου Νικολάου «Δίας» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Κωνστανίνου Λασιθίου, με την υποστήριξη και την παρουσία του  Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, διοργανώνουν την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα Αντωνίου Βορεάδη (στο Τζερμιάδω) τιμητική εκδήλωση μνήμης για την Αικατερίνη Μαριδάκη-Κασσωτάκη, Καθηγήτρια και τ. Αντιπρύτανη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. 

Για το επιστημονικό έργο και την  κοινωνική προσφορά της τιμωμένης θα μιλήσουν κατά σειρά ο Δρ. Βασίλειος Φθενάκης Καθηγητής Πανεπιστημίου, ο Ιωάννης Πυργιωτάκης Ομότιμος Καθηγητής τ. Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Αδαμάντιος Κρασανάκης τ. Διευθυντής Υπουργείου Πολιτισμού, ο Γεώργιος Μηλιαράς τ. Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου και  ο Γεώργιος Παναγιωτάκης Ιστορικός Ερευνητής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί από τον Ιωάννη Χρονάκη Φιλόλογο τ. Λυκειάρχη και  τη Μαρία Καροφυλλάκη-Σπάρταλη Φιλόλογο, η πρώτη ποιητική συλλογή του Μιχάλη Κασσωτάκη, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών που είναι αφιερωμένη στην πολυαγαπημένη σύζυγό του. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου θα προσφέρει κέρασμα στους συμμετέχοντες, τιμώντας την αείμνηστη που υπήρξε εκλεκτό μέλος του.

Οι φορείς διοργάνωσης:

Γιάννης Στεφανάκης, Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου

Μαρία Τζενάκη, Πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας Οροπεδίου Λασιθίου

Πέτρος Παπαδάκης, Πρόεδρος  του Καμπανείου Ιδρύματος

Δέσποινα  Δαμιανάκη-Ουρανού, Πρόεδρος του Συλλόγου των Λασιθιωτών Αττικής «Ο Δικταίος»

Αλέξανδρος Ξωμεριτάκης, Πρόεδρος  του Συνδέσμου Λασιθιωτών Ηρακλείου «ΤΟ Οροπέδιο»

Γεώργιος Μπελούκας, Πρόεδρος του Συλλόγου Οροπεδιωτών Λασιθιωτών Αγίου Νικολάου «Δίας»

Αλίκη Διαλυνά, Πρόεδρος  του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Κωνσταντίνου

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί