Όλα στα ιδιωτικά συμφέροντα!- Ανοίγουν θέμα παραχώρησης και για τα κρατικά αεροδρόμια!

Δεν θέλει αεροδρόμια «δυο ταχυτήτων» το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως είπε ο υπουργός, Κώστας Καραμανλής, σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΣΚΑΙ. Ο κ. Καραμανλής το λέει βέβαια αυτό ανοίγοντας θέμα παραχώρησης σε ιδιώτες (στο πρότυπο της Fraport) του κρατικού αερολιμένα Ηρακλείου αλλά και άλλων 22!

Δείτε πώς οδηγεί στον συλλογισμό αυτό, μέσω της απαξίωσης των δημόσιων αεροδρομίων, “ευλογώντας” παράλληλα τη Fraport που έχει προκαλέσει πραγματικά προβλήματα στα αεροδρόμια που της έχουν παραχωρηθεί, όπως αυτό των Χανίων.

Στη συνέντευξή του, λοιπόν, ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, υποστήριξε ότι έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στα κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια που είναι υπό τον έλεγχο της ΥΠΑ.

Στον αντίποδα, λέει, σαφώς πιο βελτιωμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που έχουν περάσει στη διαχείριση της Fraport Greece, όπως υπογράμμισε ο υπουργός, στηρίζοντας την ιδιωτικοποίησή τους.

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Μεταφορών σχολίασε ότι δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε αεροδρόμια «δυο ταχυτήτων», τονίζοντας ότι θα υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις στα 23 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια της ΥΠΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τυχόν αξιοποίησή τους από ιδιώτες, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι «είμαι ανοιχτός σε μια ενδεχόμενη παραχώρηση», ωστόσο εξέφρασε την αμφιβολία του εάν θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον, δεδομένης της δημιουργίας και του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι της Κρήτης, αλλά και του μεγέθους των επιβατών που διακινούν τα 23 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί