Ανατροπή στο διπλό φονικό στην Κύπρο: «Έσπασε» και παραδέχτηκε την ενοχή του ο Τζιωνής

Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση με το διπλό φονικό στον Στρόβολο, τον Απρίλιο του 2018, με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου.

Σύμφωνα με τον Πολίτη, ο Λοΐζος Τζιωνής παραδέχτηκε την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και μετά και την εξέλιξη αυτή, αποσύρθηκε ο συνήγορός του.

Έξι μήνες φυλάκιση στον Σολωμού

Νωρίτερα, το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι χρόνων στον Λευτέρη Σολωμού για την ίδια υπόθεση. Ο Σολωμού, ετεροθαλής αδελφός του επίσης κατηγορούμενου στην υπόθεση Λοΐζου Τζιωνή, παραδέχθηκε πρόσφατα ενοχή σε δύο κατηγορίες, για ληστεία και συνομωσία.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος έχει παραδεχθεί ενοχή στις κατηγορίες τέσσερα και πέντε και έχει απαλλαγεί και αθωωθεί από τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Στην απόφασή του το δικαστήριο στάθηκε στο γεγονός ότι ο Σολωμού ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, κάτι που επηρέασε την κρίση του. Τελικά του επιβλήθηκε ποινή μόνο για την πρώτη κατηγορία, της ληστείας.

Στο άκουσμα της ποινής του ο Σολωμού ξέσπασε σε κλάματα.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση, τον περασμένο Φεβρουάριο το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών στην Σάρα Σιαμς, καθώς κρίθηκε ένοχη στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε, αυτή της συνωμοσίαςς για διάπραξη ληστείας. Ο δικηγόρος της καταχώρησε έφεση στο Ανώτατο, κατά του ύψους της ποινής που της επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο, ζητώντας τη μείωση της ποινής.

politis.com.cy

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί