«Αίτηση άρσης ασυλίας Πολάκη: Στο στόχαστρο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας»

Σχετικά με τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ασυλίας του πρ. Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«O Παύλος Πολάκης δεν φοβάται και δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα. Από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι και σήμερα, σε όλη του την πολιτική διαδρομή πάλεψε και παλεύει για ένα δημόσιο σύστημα υγείας σε όφελος του πολλών και αδύναμων. Όλες του οι πολιτικές ενέργειες έχουν ως άξονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.

Ως Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, με αφετηρία την κάθαρση του δημόσιου συστήματος Υγείας, άνοιξε όλες τις σκοτεινές ντουλάπες της διαπλοκής και έφερε στο φως τα πιο χτυπητά σκάνδαλα στο χώρο της υγείας. Έβαλε φρένο στα ντόπια και ξένα εξω-θεσμικά συμφέροντα που απομυζούσαν το δημόσιο χρήμα σε βάρος ασθενών και ασφαλισμένων. Με μια κουβέντα, έβαλε το Δημόσιο πάνω από το ιδιωτικό. Ακριβώς για την υπεράσπιση του Δημοσίου, το παλαιό σύστημα σήμερα θέλει ρεβάνς και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση. Εδώ βρίσκεται η αιτία της δίωξης και όχι στο ύφος του πρ. Αναπληρωτή Υπουργού.

Δεν  έχουμε αυταπάτες: Ο πολιτικός πολιτισμός της Νέας Δημοκρατίας είναι το τραπεζομάντηλο που σκεπάζει το τραπέζι στο οποίο στήνονται οι πολιτικές διώξεις. Ενδεδυμένα με διαφορετικό πολιτικό προσωπείο, γνωστά στελέχη του παλαιού καθεστώτος κρατούν ήπιους τόνους. Πρόκειται για ένοχη τακτική με στόχο την χειραγώγηση της διαδικασίας

Βαθιά πεποίθηση μας είναι ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει η υπόθεση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας να απομακρυνθεί από τη Βουλή. Δεν πρέπει στις κοινοβουλευτικές αίθουσες να ακουστούν οι λεπτομέρειες. Πρέπει αυτές να θαφτούν άρον-άρον. Δεν πρέπει η υπόθεση των μεγάλων σκανδάλων να επανέλθει στη Βουλή. Δεν πρέπει να υπενθυμίζεται στην κοινή γνώμη όσα συνέβησαν επί ημερών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται ενάντια σε τέτοιους αντιπερισπασμούς. 

Καθήκον όλου του δημοκρατικού κόσμου είναι να μείνουμε αταλάντευτα απέναντι στις προκλητικές μεθοδεύσεις και στον κοινωνικό και πολιτικό οδοστρωτήρα της σημερινής νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης».

Δείτε ακόμη:

Π. Πολάκης: Ξεκάθαρη πολιτική δίωξη γιατί αποκάλυψα τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί