Καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για το Ελληνικό

Αρνητική θα είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που κατέθεσαν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για το Ελληνικό, με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για τροποποίηση του αρχικού νόμου για την επένδυση.

«Τροποποιεί τον αρχικό νόμο του Ελληνικού που αποτέλεσε και τη βάση του διαγωνισμού και της σύμβασης με τη Lamda Development» σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές, συμπληρώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο μεταβάλλεται ένας όρος, ο οποίος ήταν γνωστός πριν ξεκινήσει ο σχεδιασμός και ουσιαστικά αποτέλεσε την «πυξίδα» της επένδυσης.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι συγκεκριμένοι όροι δόμησης ήταν εξ αρχής γνωστοί και έπρεπε να ακολουθηθούν. «Αντί, όμως, η αρχιτεκτονική να λύνει προβλήματα και να δίνει λύσεις, δημιουργεί προβλήματα και για αυτό κατατίθενται τροπολογίες» τονίζουν.

Ως προς τη διευκρίνιση εφαρμογής του Οικοδομικού Κανονισμού, αυτό που επισημαίνουν από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι τέτοιου είδους διευκρινίσεις εφαρμογής γίνονται με εγκυκλίους και όχι με νόμους.

Η τροπολογία:

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί