Επίσκεψη Ανδρέα Ξανθού στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 29/7/2019 ο Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. Στη σύσκεψη με θέμα την πορεία των κρίσιμων θεμάτων και εκκρεμοτήτων του νοσοκομείου, πήραν μέρος ο Διοικητής του Ιδρύματος κ. Γ. Φραγκιαδάκης και τα υπόλοιπα μέλη τα μέλη του ΔΣ, οι εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων στο ΔΣ, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ και του Σωματείου Εργαζομένων.

Όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του Νοσοκομείου εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στα θέματα του ΕΣΥ και ειδικότερα του νοσοκομείου Ρεθύμνου, θεωρώντας ως θέματα κρίσιμης προτεραιότητας την ολοκλήρωση της προκήρυξης 2Κ/2019 μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 21 μόνιμων νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας, καθώς επίσης και την ολοκλήρωση της προκήρυξης 12 μονίμων γιατρών ΕΣΥ που «πάγωσε» λόγω των εκλογών, μαζί με την επαναπροκήρυξη των 3 άγονων θέσεων μονίμων γιατρών (2 για το ΤΕΠ και 1 για την Παθολογική Κλινική ). Επιπλέον, τέθηκε το θέμα της άμεσης προκήρυξης των 1500 μόνιμων νοσηλευτών-λοιπού προσωπικού που είχε εγκρίνει η προηγούμενη κυβέρνηση (για το νοσοκομείο Ρεθύμνου και το ΚΕΦΙΑΠ είχαν προβλεφθεί 20 θέσεις), καθώς και της ανάγκης ενίσχυσης των πιστώσεων για φάρμακο και λοιπές δαπάνες (υγειονομικό υλικό, ορθοπεδικό, αντιδραστήρια, μισθοδοσία επικουρικού προσωπικού). Οι εκπρόσωποι των γιατρών ανέδειξαν ως μείζον πρόβλημα την έλλειψη ειδικευόμενων γιατρών και την ανάγκη να συμφωνηθεί με την 7η ΥΠΕ και τα Κέντρα Υγείας μια συστηματική συνεργασία του νοσοκομείου με τους υπηρετούντες αγροτικούς γιατρούς, έτσι ώστε να καλύπτονται και οι ανάγκες της ΠΦΥ αλλά και να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία, ειδικά στην εφημερία, των κρίσιμων κλινικών του ιδρύματος (Παθολογική, Χειρουργική, Ορθοπεδική).

Από την πλευρά του ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι η καθολική κάλυψη υγείας και η επιβίωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνθήκες κρίσης και δημοσιονομικών περιορισμών, είναι εθνική κατάκτηση, είναι επένδυση στην κοινωνική συνοχή και στην αξιοπρέπεια της χώρας και των ανθρώπων της. Τόνισε ότι «το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι: Θα συνεχιστεί η πολιτική της ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, με αναβάθμιση υποδομών, εξoπλισμού, στελέχωσης και χρηματοδότησης; Θα συνεχιστεί η πολιτική της ισότιμης και εγγυημένης πρόσβασης των ανασφάλιστων πολιτών στο ΕΣΥ; Ή θα δοθεί «ζωτικός χώρος» στον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα υγείας και στην ελεύθερη αγορά, σύμφωνα με τη βασική ιδέα του νεοφιλελεύθερου σχεδίου της ΝΔ, κάτι που σίγουρα θα οδηγήσει σε μετακύλιση κόστους  στις τσέπες των πολιτών, σε αποκλεισμό ανθρώπων από την αναγκαία φροντίδα υγείας και στη διεύρυνση των υγειονομικών ανισοτήτων»;

Τέλος, ο κ. Ξανθός δήλωσε ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, με τους Συλλόγους Ασθενών, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες της χώρας που καταλαβαίνουν την τεράστια αξία της δημόσιας περίθαλψης, θα υπερασπιστούμε τα θετικά βήματα που έχουν γίνει στο ΕΣΥ και θα αγωνιστούμε με σθένος, με τεκμηρίωση και με σοβαρότητα για να μην υπάρξει οπισθοδρόμηση αλλά αναβάθμιση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας της χώρας και του Νομού Ρεθύμνου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί