Στα ημιτελικά των 50μ ύπτιο του Παγκοσμίου ο Απόστολος Χρήστου

Μια θέση στον απογευματινό ημιτελικό των 50μ. υπτίου εξασφάλισε ο Απόστολος Χρήστου, κατά την διάρκεια των πρωινών προκριματικών της προτελευταίας μέρας του 18ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης στην Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας.

Ο 23χρονος κολυμβητής τερμάτισε σε 25.00 και κατέλαβε την 9η θέση ανάμεσα στους 40 που πήραν μέρος στο αγώνισμα, εξασφαλίζοντας μια ακόμα προσπάθεια για να περάσει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (28/7).

«Για πρωί ήταν πολύ καλή κούρσα. Ήμουν καλά, χαλαρός, ήρεμος, έχει φύγει η πίεση όσο περνάνε οι μέρες. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο που ήταν να περάσω στον ημιτελικό. Ο τελικός είναι στα μέτρα μου πιστεύω, για άλλη μια φορά, με περισσότερη ηρεμία πιστεύω το απόγευμα θα τα καταφέρω. Έχω ατομικό ρεκόρ 24.88, θα ήμουν ικανοποιημένος με ένα νέο ατομικό ρεκόρ, αλλά έχω και τον τελικό στο μυαλό μου, οπότε αναλόγως ή ατομικό ρεκόρ ή τελικός, ελπίζω και τα δύο».

Ο Απόστολος Χρήστου θα «τρέξει» τον δεύτερό του ημιτελικό στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά τα 100μ. ύπτιο, όπου κατετάγη 10ος κι έχασε για πολύ λίγο την είσοδό του στον τελικό.

Άδοξο φινάλε για τη Δράκου στα 50μ. ελεύθερο. Ούτε όριο ούτε ημιτελικός. «Από τα πιο άσχημα μίτιγκ που έχω αγωνιστεί. Κάτι πρέπει να αλλάξω»

Ούτε η κούρσα των 50μ. ελευθέρου «βγήκε» στη Νόρα Δράκου, που φεύγει από την Κορέα χωρίς να έχει πετύχει κανένα στόχο και κυρίως κανένα όριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο που κυνηγούσε. Η 26χρονη κολυμβήτρια πήρε την 21η θέση στον προκριματικό των 50μ. ελευθέρου με χρόνο 25.19, έμεινε εκτός ημιτελικού, αλλά και μακριά από το όριο που ήταν 24.77. Έτσι ολοκληρώνει την παρουσία της στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με δύο 21ες θέσεις, στα 50μ. ύπτιο και ελεύθερο, και μια 30η στα 100μ. ελεύθερο, αλλά και επιδόσεις μακριά από τα ρεκόρ της. «Ολοκληρώθηκε ένα πολύ άσχημο meeting για μένα. Έμεινα πολύ μακριά από τα ρεκόρ μου σε όλα τα αγωνίσματα δυστυχώς, για κάποιους λόγους που δεν ξέρω, θα συζητήσω. Δεν μου βγήκε τίποτα από ό,τι έκανα φέτος, μια πολύ άσχημη χρονιά κλείνει για μένα. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με την προπόνησή μου, τι δεν πάει καλά, λίγο οι τραυματισμοί, λίγο ότι έχω “κολλήσει” σε κάποιους χρόνους αρκετά χαμηλούς και για κάποιο λόγο δεν μπορούν να “κατέβουν” άλλο. Ή κάτι πρέπει να αλλάξω κάτι πολύ δραστικά για να μπορέσω να “κατέβω” και να πλησιάσω αυτούς τους χρόνους ή δεν ξέρω πραγματικά.

Νομίζω ότι είναι από τα πιο άσχημα μίτιγκ που έχω κάνει, χωρίς όμως να αισθάνομαι άσχημα όταν ήρθα εδώ αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση. Βλέπω βελτίωση στην προπόνηση, όμως ο αγώνας μου δεν είναι καλός. Το ότι δεν κάνω πολλούς αγώνες μέσα στη χρονιά είναι ένα μεγάλο ζήτημα, γιατί είμαι αθλήτρια αγώνων. Η ομοσπονδία μου παρέχει μόνο έναν αγώνα στο εξωτερικό και μετά ό,τι βρω μόνη μου με τους υποστηρικτές μου, δεν με στηρίζει και ούτε θα με στηρίξει τώρα που δεν έχω πιάσει όριο. Και να βρω μόνη μου αγώνες, είναι πάρα πολύ δύσκολο και δυστυχώς στην Ελλάδα κάθε χρόνο πρέπει να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι… ελέφαντας. Κάνεις μια χρονιά καλή; Τα παίρνεις όλα. Δεν κάνεις μια χρονιά καλή; Δεν είσαι για τίποτα. Οπότε κι εγώ έτσι θα πορευτώ. Οι χορηγοί μου θα με στηρίξουν, το ξέρω, και πιο πολύ γι΄ αυτούς στενοχωριέμαι γιατί περίμεναν από μένα πράγματα, δεν τα κατάφερα, έχω μια χρονιά μπροστά μου. Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή αν πρέπει να κρατήσω κάτι από αυτή τη διοργάνωση. Ξέρω μόνο ότι θέλω να μπω σε ένα αεροπλάνο και να εξαφανιστώ» κατέληξε.

Μακριά από τα ρεκόρ ο Νέγρης στα 1500μ. «Πρέπει να αρχίσω να ανταγωνίζομαι σε ψηλό επίπεδο»

Πολύ μακριά από το ατομικό του ρεκόρ στα 1500μ. ελεύθερο έμεινε ο Δημήτρης Νέγρης. Ο 21χρονος κολυμβητής τερμάτισε 27ος σε 15.25.71 και βέβαια δεν μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα. «Δεν βγήκε τίποτα, δεν ένιωθα πολύ καλά από την αρχή και μετά δεν μπόρεσα να ακολουθήσω. Σίγουρα η εμπειρία εδώ ήταν μεγάλη, αλλά πρέπει να συναγωνίζομαι περισσότερο σε υψηλό επίπεδο για να βελτιωθώ κι εγώ. Τώρα θα ξεκουραστώ λίγο και θα τα δώσω όλα στο ΟΠΕΝ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί