Πώς… χάθηκε από τη “Διαύγεια” ο Αυγενάκης!- Αδιαφορεί και παρανομεί ή απλά… προεδρεύει; (εικόνες)

Περίπου 3 εβδομάδες είναι υφυπουργός Αθλητισμού ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης. Κι όσο κι αν ψάξαμε στη “Διαύγεια”, ουδεμία απόφαση δική του υπάρχει. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στο “ευρετήριο” εκείνων που υπογράφουν στο υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού, δεν υπάρχει καμιά αναφορά στο όνομά του.

Αυτό σημαίνει ότι είτε εδώ και 3 εβδομάδες δεν έχει πάρει την παραμικρή απόφαση, κάτι που μοιάζει απίθανο (όλο και κάποιοι σύμβουλοι θα έπιασαν δουλειά…) είτε παρανομεί, καθώς αγνοεί επιδεικτικά τον νόμο 3861/2010, περί “της υποχρεωτικής ανάρτησης νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο”, μέσω του προγράμματος “Διαύγεια”.

Και βέβαια μπορεί γενικά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αγνοεί τη διαφάνεια (για παράδειγμα δεν ανάρτησε, όπως την υποχρεώνει ο νόμος, στο διαδίκτυο το πρώτο της νομοσχέδιο για το “επιτελικό κράτος”), όμως στη “Διαύγεια” τα μέλη της κυβέρνησης αναρτούν αποφάσεις τους, όπως φαίνεται από μια γρήγορη ματιά. Εκτός από τον κ. Αυγενάκη που μάλλον θεωρεί εαυτόν υπεράνω του νόμου!

(Το να μην έχει υπογράψει την παραμική απόφαση μέχρι τώρα- επαναλαμβάνουμε- θεωρείται απίθανο. Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με έναν τέτοιο “πολυπράγμονα” Αυγενάκη…)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί