Ο Αυγενάκης πήγε… να “σώσει” τον αθλητισμό, αλλά δείτε πώς την πάτησε λόγω άγνοιας νόμου!

Τώρα ο Αυγενάκης θέλει… να σώσει τον ελληνικό αθλητισμό! Αλλά καθώς δεν γνωρίζει καν τη νομοθεσία, την πάτησε και έτσι οι πομπώδεις ανακοινώσεις του τον εξέθεσαν! Ο άνθρωπος έκανε χθες μια συνάντηση για τη “διάσωση” του ελληνικού αθλητισμού από το “επαπειλούμενο Grexit”, λόγω του ότι δεν υπάρχει σε λειτουργία εργαστήριο για ελέγχους ντόπινγκ, όπως έχει ζητήσει η WADA. Και με απόλυτα σοβαρό ύφος, έβγαλε φωτογραφίες και έδωσε ανακοίνωσε στα μέσα για τη “σωτήρια” παρέμβασή του, σύμφωνα με την οποία ζήτησε να εκδοθεί άμεσα απόφαση για την ένταξη του εργαστηρίου στον “Δημόκριτο”.

Δείτε επίσης: Πώς… χάθηκε από τη «Διαύγεια» ο Αυγενάκης!- Αδιαφορεί και παρανομεί ή απλά… προεδρεύει; (εικόνες)

Δεν τα ήξερε όμως καλά και την πάτησε! Η λειτουργία του εργαστηρίου αποτελεί νόμο του κράτους από τον Γενάρη του 2019, με την ψήφο μάλιστα και της ΝΔ!

Δείτε τη σχετική του ανακοίνωση αλλά και όσα δήλωσε πριν λίγο ο βουλευτής, Γιάννης Μπουρνούς, τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, εκθέτοντας τον Λ. Αυγενάκη:

Ιδού η σχετική ανακοίνωση:

Η δήλωση του Γιάννη Μπουρνού, Βουλευτή Ε.Π. Λέσβου και Τομεάρχη Αθλητισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η διασπορά fake news στην οποία μας είχε συνηθίσει η Νέα Δημοκρατία ούσα στην αντιπολίτευση, μέσω των φιλικών προς αυτή ΜΜΕ, συνεχίζεται τώρα από τα κυβερνητικά έδρανα, με τη διαφορά ότι πλέον η «μαύρη προπαγάνδα» γίνεται ξεδιάντροπα μέσω των κρατικών δομών ενημέρωσης των πολιτών, όπως τα γραφεία Τύπου των Υπουργείων. Τελευταίο παράδειγμα, το δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού της 26ης Ιουλίου 2019, με τίτλο «Άμεση αντίδραση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο επαπειλούμενο Grexit από τον WADA».

Όπως σημειώνεται -μεταξύ άλλων- στο σχετικό δελτίο Τύπου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης «ζήτησε να προωθηθεί άμεσα η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με κεντρικό άξονα την υπαγωγή του εργαστηρίου στο ερευνητικό κέντρο “ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος”, εξέλιξη η οποία, μαζί με την απαραίτητη χρηματοδότηση, θα λύσει τα ζητήματα ISL, απομακρύνοντας οριστικά τον κίνδυνο τιμωρίας της χώρας από τον WADA».

Εκτός των όσων ψευδών αναφέρονται στο κείμενο (αναλυτικά εδώ: http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2725-grexit-wada), το πλέον παράδοξο είναι ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού αιτήθηκε έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για κάτι το οποίο αποτελεί ήδη νόμο του κράτους από την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 (βλέπε εδώ:
https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e…).

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 50 του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ Α΄ 13/29.1.2019), αποφασίστηκε η μεταφορά αρμοδιότητας και εργαστηρίου αντιντόπινγκ από το ΕΚΑΕ του ΟΑΚΑ στο “ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος”, ενώ στην αιτιολογική έκθεση αναγραφόταν ξεκάθαρα πως «η µεταφορά των άνω αρµοδιοτήτων και της διαχείρισης του εργαστηρίου αναλυτικού ελέγχου ντόπινγκ σε αυτοτελές νοµικό πρόσωπο που να παρέχει εχέγγυα ανεξαρτησίας, υψηλής επιστηµονικής επάρκειας, αυξηµένης διαχειριστικής ικανότητας και στρατηγικής διαχείρισης της γνώσης, όπως το “ΕΚΕΦΕ Δηµόκριτος”, είναι επιβεβληµένη για τη διατήρηση της πιστοποίησης του εργαστηρίου αυτού από το WADA».

Η μεταφορά του εργαστηρίου στο “ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος” έγινε σε απόλυτη συνεννόηση με το WADA και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη που έσκυψε στα προβλήματα που 15 χρονια ταλάνιζαν το εργαστήριο, αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις αγνόησαν. Αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, οπότε και από τον Ιανουάριο του 2019 το εργαστηριο υπαγεται στο ΕΚΕΦΕ, ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη μετάβαση υπό την εποπτεία του ΕΚΕΦΕ. Ειδικότερα, ακολούθησε η υποβολή αιτήσεων του προσωπικού, μεταφέρθηκαν οι απαραίτητες πιστώσεις απο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των καθημερινών εξόδων λειτουργίας και της μισθοδοσίας του προσωπικού μέχρι και το τελος του 2019, ενώ παράλληλα έγινε ενδελεχής και λεπτομερής καταγραφή των συμβάσεων και του πάγιου εξοπλισμού που μεταφέρθηκε στο ΕΚΕΦΕ.

Η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών της 7ης Ιουλίου πάγωσε την έκδοση ΚΥΑ, το σχέδιο της οποίας ήταν έτοιμο προς υπογραφή.
Ταυτόχρονα, προχωρούσε η κατάρτιση των τεχνικών δελτίων από το ΕΚΕΦΕ στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την ανανέωση του εξοπλισμού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το σχετικό άρθρο είχε καταψηφίσει τότε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία, ενώ το είχε υπερψηφίσει το Ποτάμι, κόμμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου ανήκε ο νυν Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς (όπως αποδεικνύεται στο ακόλουθο γράφημα).

Αίσθηση είχε προκαλέσει μάλιστα το σχόλιο της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Άννας Καραμανλή, η οποία στην τοποθέτησή της από το βήμα της Βουλής είχε τονίσει: «Ερωτηµατικά προκαλεί, επίσης, η πρόβλεψη της µεταφοράς του Εργαστηρίου Αντιντόπινγκ του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών από το ΟΑΚΑ στον “Δηµόκριτο”. Το εργαστήριο λειτουργούσε απρόσκοπτα και είχε την πιστοποίηση της WADA. Ελπίζουµε να µη συνδέεται µε πιθανή πώληση του ΟΑΚΑ, αν και πειστικές απαντήσεις δεν υπήρξαν στην επιτροπή».

Δυστυχώς, ο υφυπουργός Αθλητισμού ακολουθεί σε αυτή την περίπτωση την πεπατημένη των πρώτων ημερών της “νέας ηθικής” της κυβέρνησης της ΝΔ: Εξαγγέλλει ως έργα της, μέτρα, σχέδια και πρωτοβουλίες που είτε είχε υλοποιήσει, είτε προωθούσε προς υλοποίηση πριν τις πρόωρες εκλoγές η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί