Η Δεξιά του Κυρίου, οι αμβλώσεις και η ανάπτυξη

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι katsakos-petros.jpg

Του Πέτρου Κατσάκου

Δεν την αποκαλούν «Δεξιά του Κυρίου» έτσι χωρίς λόγο. Κάτι ήξεραν αυτοί που της έδωσαν τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό βλέποντας Εκκλησία και Δεξιά να πηγαίνουν πάντα χέρι χέρι και να συμπληρώνουν η μία την άλλη – σε κάθε ευκαιρία, από την εποχή του Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια ως και τις μέρες μας.

Την αρχή έκανε η Δεξιά, ανακοινώνοντας επίδομα τεκνοποίησης και ακολούθησε η Εκκλησία, γνωστοποιώντας την απόφασή της να καθιερώσει την «Ημέρα του αγέννητου παιδιού», υπενθυμίζοντάς μας πως, παρά τη σιωπή των τελευταίων ετών, παραμένει σταθερά κατά των αμβλώσεων. Όπως τονίζεται στη σχετική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που έχει αριθμό πρωτοκόλλου 5721/2018, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε για «την προστασία του παιδιού και για να υπάρξει λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας», καθώς τα 2.000 ευρώ της κυρίας Μιχαηλίδου και της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μάλλον αρκετά και, πέραν του οικονομικού κίνητρου, θεωρήθηκε απαραίτητη η μεταφυσική προώθηση της ανάγκης να φέρουμε στον κόσμο περισσότερα ελληνόπουλα σε συνδυασμό με την υπενθύμιση του φόβου του γυναικείου αμαρτήματος μέσω της Εκκλησίας.

Και ενώ στη χώρα μας η θαρραλέα νομιμοποίηση των αμβλώσεων (1986), ο πολιτικός γάμος (1982), που αποδέσμευσε από τη θρησκευτική επιταγή της «αγνότητας», και η ανάδειξη του εγκλήματος του βιασμού ως ευθείας προσβολής της τιμής και της ελευθερίας του θύματος ήταν μεταρρυθμίσεις-σταθμοί για τη γυναικεία αυτοδιάθεση, έρχεται σήμερα η Εκκλησία να μας υπενθυμίσει πως όλα τα κοινωνικά δικαιώματα υπό τις κατάλληλες πολιτικές συγκυρίες και συνθήκες θα βρίσκονται πάντοτε υπό αμφισβήτηση.

Πέραν όμως του κοινού αγώνα Εκκλησίας και Δεξιάς κατά της υπογεννητικότητας, υπάρχει και ο κοινός τους αγώνας υπέρ της επιχειρηματικότητας. Γιατί καλά όλα αυτά τα υπερσυντηρητικά με τα αγέννητα παιδιά αλλά υπάρχουν πάντα το παγκάρι και τα ΕΣΠΑ, υπέρ των οποίων έσπευσαν κάποιοι αγιορείτες να συναντηθούν με το, νέο υπουργό Ανάπτυξης στον οποίο υπέβαλαν τα σέβη τους, και μάλλον και κάποια «αναπτυξιακά σχέδια». Όσο για τον Άδωνι Γεωργιάδη, αυτός τους υποσχέθηκε «σταθερή επικοινωνία με το Άγιον Όρος», για να μπει επιτέλους η ανάπτυξη στον δρόμο του Θεού και με τη βοήθεια του Κυρίου να τους πάνε όλα Δεξιά.

πηγή: Αυγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί