Τρίωρη στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Την Τρίτη 30 Ιουλίου από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, μέσω της οποίας ενημερώνει για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουλίου, με αφορμή την λήξη των συμβάσεων εργαζομένων νοσηλευτών, μαγείρων, τραπεζοκόμων και καθαριστών, ενώ παράλληλα γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 30 Ιουλίου από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται:

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25/7, η σύσκεψη εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, έπειτα από πρωτοβουλία της διοίκησης του σωματείου, με αφορμή την λήξη των συμβάσεων εργαζομένων νοσηλευτών, μαγείρων, τραπεζοκόμων και καθαριστών. 

Επαναλαμβάνουμε συνεχώς, πως αν οι κυβερνήσεις ήθελαν πραγματικά να διώξουν τους εργολάβους, θα μετέτρεπαν εξαρχής τις συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου για να πάψουν οι εργαζόμενοι να είναι όμηροι.  Ο στόχος όμως δεν είναι αυτός. Οι ίδιες οι διοικήσεις έγιναν εργολάβοι, χωρίς να αναγνωρίζουν προϋπηρεσίες, 13ο – 14ο  μισθό, με μισθούς πείνας, με 6ωρες συμβάσεις ή μπλοκάκια που δεν προσφέρουν κανένα απολύτως δικαίωμα στον εργαζόμενο κλπ. 

Ο αγώνας που δόθηκε τα προηγούμενα χρόνια είχε σαν στόχο τον διωγμό των εργολάβων, την άμεση μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου και άμεση επανασύσταση των καταργημένων θέσεων από τους οργανισμούς των νοσοκομείων. 

Σήμερα ο αγώνας είναι σε κομβικό σημείο. Ήδη τελειώνουν οι συμβάσεις 14 εργαζομένων σε καθαριότητα και σίτιση καθώς και 11 νοσηλευτών. Έπεται η συνέχεια για τους υπόλοιπους  εργαζομένους το Δεκέμβρη του 2019. 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!!!

Προκηρύσσουμε 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 12:00 – 15:00 με ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!!! 

Συμμετέχουμε μαζικά ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ – ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 
  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί