Θύμα εργατικού ατυχήματος στην Κρήτη καταγγέλλει ότι του έδιναν λεφτά για να σιωπήσει (Βίντεο & φωτο)

Αντιμέτωποι με την αυθαιρεσία και την εκμετάλλευση των εργοδοτών τους βρίσκονται καθημερινά πολλοί εργαζόμενοι, Έλληνες και μη.

Χαρακτηριστική και σκανδαλώδης είναι η ιστορία ενός 40χρονου Τυνήσιου, ο οποίος εργάζεται ως ελαιοχρωματιστής στα Χανιά.

Μετά από εργατικό ατύχημα, το οποίο αρνείται να παραδεχθεί ο εργοδότης του, μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία με έδρα τα Χανιά, ο άνδρας αδυνατεί αυτή τη στιγμή να δουλέψει.

Έτσι, μετά από 15 χρόνια στην Ελλάδα, όπου απέκτησε οικογένεια και παιδιά, βρίσκεται σε οικονομικό και όχι μόνο αδιέξοδο. Έχει τραυματισμό στο ισχίο και θα πρέπει να περάσει αρκετό διάστημα προκειμένου να μπορεί να εργαστεί ξανά.Όπως αφηγείται και στο zarpanews.gr, μετά από την πτώση και τον τραυματισμό του ενώ εργαζόταν σε περιοχή του δήμου Πλατανιά, οι υπεύθυνοι της εταιρείας αρνούνταν να καλέσουν ασθενοφόρο για να τον παραλάβει, αφού ήταν ανασφάλιστος και δεν ήθελαν να καταγραφεί το περιστατικό ως εργατικό ατύχημα.

Αφού τον μετέφεραν «σαν το σκύλο», όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά σχολιάζει, αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο της εργασίας του και κατόπιν κλήσης της αρραβωνιαστικιάς του που ενημερώθηκε, το ασθενοφόρο τον παρέλαβε από το σημείο, με την πίεση να… μην πει οτι χτύπησε εκεί να είναι συνεχής.

Μετά από παρακάλια, απόπειρες δωροδοκίας και, εσχάτως, απειλές, όσο ήταν στο νοσοκομείο αλλά και έπειτα, το ζήτημα παίρνει την δικαστική οδό, αφού όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει ο 40χρονος, «νομίζουν οτι επειδή είναι αλλοδαπός, δεν θα προσπαθήσει να βρει το δίκιο του».

Έχει γίνει καταγγελία σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για το ατύχημα, την ανασφάλιστη εργασία και τα χρωστούμενα μεροκάματα, που ξεπερνούν τα 1100€.

zarpanews.gr


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί