Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογούνται Σταμπέλος και Τσακανίκας για τη δολοφονία Φύσσα

Ξεκίνησε περί τις 10 το πρωί η 362η δικάσιμος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με την απολογία του Σταμπέλου για το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα από τον συγκατηγορούμενό του Ρουπακιά. Ο Σταμπέλος επιδιώκει να φτιάξει για τον εαυτό του το προφίλ του «απλού» υποστηρικτή, που ωστόσο «προθυμοποιούνταν» για διάφορα, ενώ για το επίμαχο βράδυ επιμένει στην εκδοχή ότι βρέθηκε στην περιοχή για να παραλάβει «τρικάκια» για επικείμενη ομιλία του βουλευτή Λαγού όπου θα παρευρίσκονταν και ο «αρχηγός» Ν. Μιχαλολιάκος.

«Από λάθος το τηλεφώνημα στον Ρουπακιά, “αψυχολόγητο’ το τηλεφώνημα στον Λαγό»

Ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου Σταμπέλου είναι ότι το βράδυ της δολοφονίας, κι ενώ έχει μόλις παραλάβει τα «τρικάκια» από τον συγκατηγορούμενό του Καζαντζόγλου, είναι ότι καλεί «κατα λάθος» τον δολοφόνο Ρουπακιά. Ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι επειδή τα ονόματα στο κινητό του είναι με αλφαβητική σειρά, αντί να καλέσει τον Γιώργο Πατέλη, καλεί τον Γιώργο Ρουπακιά, που του λέει ότι «έχει μαχαιρώσει άνθρωπο».

Στη συνέχεια, ο Σταμπέλος λέει ότι – σε κατάσταση σοκ πλέον – καλεί «αψυχολόγητα» «τον Λαγό, συγνώμη τον κ. Ιωάννη Λαγό»:

Ενδεικτικές και οι ερωταπαντήσεις – σημειώνεται ότι η κλήση στον Λαγό τεκμηριώνει τον οργανωμένο χαρακτήρα της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ:

Η απολογία Σταμπέλου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 με ερωτήσεις πλέον από εισαγγελέα και συνηγόρους.

Απολογείται ο Τσακανίκας

Περί τη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε η απολογία Τσακανίκα, την παρακολουθούμε από το @GoldenDawnWatch:

Οι δικάσιμες του Σεπτεμβρίου: Όπως ανακοινώθηκε από το δικαστήριο, τον Σεπτέμβρη θα γίνουν δικάσιμοι στην αιθουσα τελετών Εφετείου στις 10,12,16,18, 23, 25, 27/9 και στην αιθουσα Κορυδαλλού: 9,11, 26, 30/9

Όπως σχολίαζε χθες στα social media η σελίδα «Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος – Jailgoldendawn»:

Κάθε απολογία κατηγορούμενου και μια ψηφίδα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αν και πάσχισε να καλύψει τον εαυτό του και την οργάνωση, ο κατηγορούμενος Σκάλκος επιβεβαίωσε σήμερα: την παρουσία του Κομιανού κοντά στα γραφεία της Νίκαιας (ο Κομιανός αρνείται την παρουσία του) και τη φράση “πιάσανε κάποιους δικούς μας στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε”, τη συνομιλία Δήμου-Σκαρπέλη (συζύγου Πατέλη) μετά τη δολοφονία και τη φράση “ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιάς”, την αντιπαράθεση Τσακανίκα-Χανδρινού στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Πειραιά με αντικείμενο τις απειλές κατά του Δήμου.

Αύριο [Τρίτη 23/7] απολογούνται Σταμπέλος και Τσακανίκας. Η κλήση του Σταμπέλου στον Λαγό λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Φύσσα και ο ρόλος Τσακανίκα στην εκπαίδευση της ομάδας Ασφάλειας της Νίκαιας θα προσθέσουν ακόμα περισσότερα στοιχεία στον οργανωμένο χαρακτήρα της ανθρωποκτονίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί