Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζονται οι απολογίες χρυσαυγιτών για τη δολοφονία Φύσσα

Η πολιτική αγωγή ζήτησε ανάγνωση εγγράφου με το στίγμα του κινητού του Ρουπακιά

Το στίγμα του κινητού του Γιώργου Ρουπακιά δεν επαληθεύει, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή στην δίκη της Χρυσής Αυγής, τον ισχυρισμό που προέβαλε ο κατηγορούμενος ότι λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρισκόταν στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, έχουν καταγραφεί δύο κλήσεις του Γιώργου Ρουπακιά στον χρόνο που είπε πως βρισκόταν στο Περιστέρι, λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που αποδεικνύουν πως ο κατηγορούμενος δεν είπε αλήθεια.

Με αίτημά της προς το δικαστήριο, η πολιτική αγωγή ζήτησε να αναγνωστούν δύο τηλεφωνικές κλήσεις του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του μουσικού, οι οποίες καταγράφηκαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, στις 21:11 η μία και 21:22 η δεύτερη και έχουν καταγραφεί από την κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Νίκαια. Κατά την πολιτική αγωγή είναι αναγκαία η ανάγνωση του εν λόγω εγγράφου, καθώς από την συγκεκριμένη καταγραφή προκύπτει πως ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν ήταν στο Περιστέρι, όπως ο ίδιος είπε στην απολογία του. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος για πρώτη φορά ανέφερε το Περιστέρι, προσδιόρισε τον χρόνο παραμονής του στην περιοχή, όπου είπε πως πήγε, να είναι από τις 20:30 έως τις 22:30.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα τις επόμενες ημέρες.

Σε εντελώς διαφορετική γραμμή από τον Σκάλκο ο Δήμου

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών»:

Παράλληλα, σε εντελώς διαφορετική γραμμή από τον συγκατηγορούμενό του Γ. Δήμου ήταν η σημερινή απολογία του Γ. Σκάλκου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το βράδυ της δολοφονίας έφτασε έξω από τα γραφεία της Τοπικής αλλά είδε μόνο τον Ι. Κομιανό, ενώ ο Δήμου υποστηρίζει ότι ο Κομιανός ήταν μαζί με το μηχανοκίνητο τάγμα. Είπε επίσης ότι σύμφωνα με όσα του μετέφερε ο Δήμου, η κατεύθυνση του Κομιανού ήταν προς Κερατσίνι για «να απελευθερώσουμε κάτι δικούς μας».

Ωστόσο, σε όλα τα άλλα σημεία διαφοροποιήθηκε από τον Δήμου και προκάλεσε την απορία της έδρας γιατί δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τίποτα περισσότερο μέχρι σήμερα, όπως γιατί έγινε η δολοφονία και αν όντως απειλήθηκε ο Δήμου από τον Τσακανίκα.

Με την απολογία του Σταύρου Σαντοριναίου, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

Νωρίτερα είχε απολογηθεί ο Στ. Σαντοριναίος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ούτε με τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του, εκτός από τον Μάριο Αναδιώτη. Απέδωσε το γεγονός ότι βρίσκεται κατηγορούμενος στη φιλία του με τον Αναδιώτη, με τον οποίο αντάλλαξαν επτά κλήσεις μεταξύ 23:52 και 00:27 το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μιλούσαν όπως κάθε βράδυ για να βγάλουν βόλτα τα σκυλιά, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να βρεθούν καθώς ο Αναδιώτης πήγε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας (σ.σ. ο Αναδιώτης έχει καταθέσει ότι έφτασε εκεί, την ώρα που έφτανε και το ασθενοφόρο με τον Π. Φύσσα, επειδή πέθανε η γιαγιά ενός φίλου του).

Ο Σαντοριναίος πληροφορήθηκε, όπως είπε, από τον Αναδιώτη ότι «έγινε κάτι στο Κερατσίνι, μαχαιρώθηκαν για ομάδες» και μετέβη ο ίδιος στο σημείο να δει, περίπου μισή ώρα μετά τη δολοφονία, όπου είδε κόσμο συγκεντρωμένο, αλλά δεν έμαθε κάτι περισσότερο.

Τελικά, όπως υποστήριξε, έμαθε την επόμενη μέρα τι είχε συμβεί, από τη μητέρα του, η οποία είδε στην τηλεόραση ότι «χρυσαυγίτες σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα».

Η δίκη ολοκληρώθηκε νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως καθώς ο επόμενος κατηγορούμενος, Γ. Σταμπέλος, δεν ήταν στην αίθουσα. Απόντες ήταν ακόμα επτά κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων οι Καζαντζόγλου και Καλαρίτης, με τη συνήγορό τους να υποστηρίζει ότι δέχτηκαν επίθεση κατά την αποχώρησή τους από τη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού μετά την απολογία του Γ. Πατέλη αλλά και έξω από το Εφετείο μετά την απολογία του Γ. Ρουπακιά.

Ωστόσο, δεν έχει καταγραφεί καμία επίθεση εναντίον των κατηγορουμένων παρά μόνο ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ της οικογένειας και φίλων του Παύλου Φύσσα και κατηγορουμένων και συνηγόρων τους, μετά την απολογία του Γ. Πατέλη, λίγα μέτρα από την είσοδο της ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας, η οποία διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά και έληξε με την παρέμβαση ψυχραιμότερων.

Αύριο, Τρίτη, απολογούνται Σταμπέλος και Τσακανίκας

Όπως σχολιάζει στα social media η σελίδα «Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος – Jailgoldendawn»:

Κάθε απολογία κατηγορούμενου και μια ψηφίδα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αν και πάσχισε να καλύψει τον εαυτό του και την οργάνωση, ο κατηγορούμενος Σκάλκος επιβεβαίωσε σήμερα: την παρουσία του Κομιανού κοντά στα γραφεία της Νίκαιας (ο Κομιανός αρνείται την παρουσία του) και τη φράση “πιάσανε κάποιους δικούς μας στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε”, τη συνομιλία Δήμου-Σκαρπέλη (συζύγου Πατέλη) μετά τη δολοφονία και τη φράση “ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιάς”, την αντιπαράθεση Τσακανίκα-Χανδρινού στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Πειραιά με αντικείμενο τις απειλές κατά του Δήμου.

Αύριο απολογούνται Σταμπέλος και Τσακανίκας. Η κλήση του Σταμπέλου στον Λαγό λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Φύσσα και ο ρόλος Τσακανίκα στην εκπαίδευση της ομάδας Ασφάλειας της Νίκαιας θα προσθέσουν ακόμα περισσότερα στοιχεία στον οργανωμένο χαρακτήρα της ανθρωποκτονίας.


Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης