Amazon: Εργαζόμενοι ουρούν σε μπουκάλια για να μην αφήσουν την βάρδια

Αναγκάζονται να ουρούν σε πλαστικά μπουκάλια αντί να πάνε στη τουαλέτα κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους. Αυτό καταγγέλλουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι της Amazon, που βρίσκονται σε συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη, τις τελευταίες μέρες, με βασικό αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, κυρίως των εργαζόμενων στις αποθήκες της εταιρείας και την αύξηση των μισθών.

Συνθήματα όπως «Είμαστε άνθρωποι, όχι ρομπότ» και δηλώσεις όπως «Δημιουργούμε μεγάλο πλούτο για την Amazon, όμως δεν μας συμπεριφέρονται με τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια που αξίζουμε» προκαλούν το ενδιαφέρον διεθνών ΜΜΕ.

Ταυτόχρονα σάλο προκαλούν οι καταγγελίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται πολλοί άνθρωποι κυρίως στις αποθήκες της εταιρείας.

Οι καταγγελίες μάλιστα έγιναν τη στιγμή που πλήθος εργαζομένων είχε συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρει ο Independent, ότι στην αρμόδια Υπηρεσία για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων έχουν γίνει συνολικά περισσότερες από 600 καταγγελίες σχετικά με τις κακές συνθήκες εργασίας γεγονός που οδήγησε και στις κινητοποιήσεις.

Μεταξύ αυτών των καταγγελιών, όπως εξηγεί εκπρόσωπος του συνδικάτου, είναι και αυτές «που αφορούν εργαζόμενους οι οποίοι χρησιμοποιούν πλαστικά μπουκάλια για να ουρήσουν αντί να πάνε τουαλέτα ενώ έγκυες γυναίκες αναγκάζονται να στέκονται όρθιες για ώρες ενώ κάποιες έχουν στοχοποιηθεί για απόλυση».

Στον αγώνα των εργαζομένων της Amazon στη Βρετανία συμπαραστέκονται και άλλα σωματεία ανά την Ευρώπη που επίσης σχεδίασαν και πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις σε Ισπανία, Γερμανία, Πολωνία, ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί