Δύσκολη η κατάσταση στην πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο – Για εμπρησμό μιλά ο δήμαρχος

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με την πυρκαγιά στο Mαρκόπουλο, η οποία έφτασε μέχρι το αμαξοστάσιο του δήμου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε ξερά χόρτα και σκουπίδια πίσω από το δημοτικό γήπεδο και λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα. Κατόπιν πέρασε στο ρέμα του Αγίου Γεωργίου και οι φλόγες έφτασαν μέσα στο αμαξοστάσιο από όπου την τελευταία στιγμή απομακρύνθηκαν τρία απορριμματοφόρα. Δεν απειλούνται πάντως κατοικίες.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο ισχυρός αέρας που πνέει στην περιοχή και δυσκολεύει τις προσπάθειες κατάσβεσης. Λόγω της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στο σημείο επιχειρούν πλέον 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 3 ελικόπτερα, καθώς και 10 εθελοντές με 4 οχήματα.

Για εμπρησμό μιλά ο Δήμαρχος Μαρκόπουλου

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκόπουλου, Χρήστος Δρίτσας στο One tv, η φωτιά ξέσπασε σε απόσταση 1,5 χλμ από τις εγκαταστάσεις του δήμου και η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας απέτρεψε τα χειρότερα. Μάλιστα σημείωσε ότι δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα που πνέουν ισχυροί άνεμοι και όχι τις προηγούμενες ημέρες που οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλότερες.

Ξεκάθαρα για εμπρησμό έκανε λόγο ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν ευρήματα τα οποία είναι τραγικά». «Το πρώτο είναι ότι η σύμφωνη γνώμη όλων των αξιωματικών της Πυροσβεστικής είναι ότι πρόκειται για εμπρησμό. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2 το μεσημέρι σε έναν ανοιχτό χώρο και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Είναι αδύνατο σε εκείνο το σημείο να έχει δημιουργηθεί φωτιά από οποιονδήποτε άλλον λόγο. Το πρώτο λοιπόν, είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που μισεί την περιοχή και τους ανθρώπους της και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ανθρώπων», υποστήριξε, ο Σωτήρης Μεθενίτης.

Στα υπόλοιπα μέτωπα

Υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στον οικισμό της Αγίας Τριάδας στα Μέγαρα – όπου κινδύνευσαν σπίτια – καθώς και στα Κοσμηρά Ιωαννίνων. Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Μησέλια στην Μυτιλήνη.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί