Ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ για τους εργαζόμενους του Δήμου Μινώα Πεδιάδος

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, για τους εργαζόμενους στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Αναλυτικά αναφέρει:

Οι 15 εργαζόμενοι και εργαζόμενες του Δήμου Μινώα Πεδιάδος (4 απότα ΚΔΑΠ, 4 απότα ΚΗΦΗ και 7 εργαζόμενες στους Βρεφικούς Σταθμούς Αρκαλοχωρίου, Καστελλιού και Βόννης) συνεχίζουν να τελούν σε επίσχεση εργασίας αφού δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα 6 μηνών.Η προσωρινή διαταγή της 9ης Απριλίου που αφορούσε την καταβολή ενός μισθού για να κάνουν Πάσχα οι εργαζόμενοι δεν εκτελέστηκε.. ”

Στις 19/4/2019 έγινε το δικαστήριο που πήρε αναβολή για τις 17/5/2019. Σε αυτό το δικαστήριο ο Δήμαρχος αναγνώρισε τις οφειλές και δεσμεύτηκε ότι θα εξοφληθούν μετά το Πάσχα του 2019 και ειδικότερα το πρώτο 10 ήμεροτου Μαΐου. Δεν τηρήθηκε όμωςη δέσμευση του δημάρχου για εξόφληση.

Η δικάσιμος για τα ασφαλιστικά μέτρα έλαβε χώρα στις 17/5/2019 στο Ειρηνοδικείου Καστελλίου.Στις 20/5/2019, επιδόθηκε εξώδικο για την επίσχεση εργασίας στην οποία προέβησαν οι 15 εργαζόμενοι αφού δεν είχε εκτελεστεί ούτε η προσωρινή διαταγήκαταβολής ενός μισθού. ΑΘΗΝΑ 19/07/2019 Αρ. πρωτ. 3422/2.

Στις 18 /6/2019 εκδόθηκε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Καστελλίου η οποία υποχρεώνει την επιχείρηση να καταβάλει προσωρινά στους εργαζόμενους το ποσό 4 μισθών. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν εκτελέστηκε από την επιχείρηση. Η μη εκτέλεση της απόφασης του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάσχεση των λογαριασμών της επιχείρησης.

Η επιχείρηση ζήτησε προσωρινή ανάκληση της κατάσχεσης στις 15/7/2019 και η νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 3 Σεπτεμβρίου μετην ανάληψη δηλ καθηκόντων της νέας δημοτική Αρχής.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και περιμένουν από τη δημοτική αρχή,απελθούσα και νέα να δώσει λύση στο πρόβλημα και να μην βάζει τους εργαζόμενουςσε αντιπαράθεση με συναδέλφους τους σε άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί