Επεισόδια με αστυνομικούς κοντά στη γερμανική πρεσβεία – Συνελήφθησαν έξι άτομα

Στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής η αστυνομία, μετά τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν κοντά στην πρεσβεία της Γερμανίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία ομάδα περίπου 20 ατόμων, στις 18.30, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου και Βασ. Σοφίας, στην προσπάθειά τους να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό και να προσεγγίσουν το κτίριο της πρεσβείας, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, η ομάδα των ατόμων επιτέθηκε στους αστυνομικούς χτυπώντας τους με καδρόνια, μπουνιές και κλωτσιές και προσπάθησαν να αποτρέψουν τη σύλληψη απωθώντας τους αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια τους.

Απ’ την πλευρά τους, οι αστυνομικοί, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατάφεραν να συλλάβουν έξι άτομα, ενώ κατά την επιχείρηση για την αποτροπή της επίθεσης και τη σύλληψη των ατόμων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, που φέρουν εκδορές και οιδήματα σύμφωνα με γνωμάτευση του 401 Γ.Σ.Ν.Αθηνών.

Επιπλέον, αναφέρει η αστυνομία, οι πέντε συλληφθέντες αλλοδαποί αρνήθηκαν την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία δακτυλοσκόπησής τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, αντίστασης, εξύβρισης, διατάραξης κοινής ειρήνης, παράβαση του Νόμου περί όπλων και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος και ο περιοριστικός όρος της υποχρέωσης εμφάνισης τους σε Αστυνομικό Τμήμα κάθε δυο ημέρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί