Έδειραν ακτιβιστή που κατέγραφε τα βασανιστήρια στα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη!

Οργή και ντροπή προκαλεί η είδηση ότι ένας ακτιβιστής που βρέθηκε στη Σαντορίνη προκειμένου να καταγράψει τις άθλιες συνθήκες στις οποίες διαβιώνουν τα γνωστά γαϊδουράκια του νησιού έζησε τον απόλυτο εφιάλτη!

Ο Luke Barritt έπεσε θύμα βίαιης επίθεσης από τους ιδιοκτήτες των γαϊδουριών ενώ τον απείλησαν μάλιστα και ότι θα τον σκοτώσουν.

«Η μανία των ιδιοκτητών των γαιδουριών με εξέπληξε. Με κλωτσούσαν και με χτυπούσαν με τα ίδια μαστίγια που χρησιμοποιούν στα γαϊδούρια. Ήταν μια πραγματικά τρομακτική εμπειρία. Το χειρότερο είναι ότι εγώ δραπέτευσα αλλά για τα γαϊδουράκια δεν υπάρχει δρόμος διαφυγής» δήλωσε ο Barritt, ακτιβιστής του διεθνούς φιλανθρωπικού δίκτυου για τα ζώα (NFA).

Ο Barritt κατέγραφε την κακομεταχείριση των γαϊδάρων. «Οι ιδιοκτήτες των ζώων τους εκμεταλλεύονταν, αναγκάζοντάς τα να ανεβαίνουν επανειλημμένα σε έναν ψηλό λόφο κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς φαγητό, σκιά ή νερό», σύμφωνα με την Miranda Raff της NFA.

«Ο Barritt κατέγραφε τις υποσχέσεις που αθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση και οι τοπικοί αξιωματούχοι οι οποίοι είχαν δεσμευτεί πέρυσι να βελτιώσουν τις συνθήκες για τα γαϊδούρια που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τους τουρίστες στους απόκρημνους βράχους», ανέφερε.

Όσο για τη φρικτή επίθεση, η Raff δήλωσε: «Μια ομάδα 10 ατόμων επιτέθηκε στον Barritt και τον Πολωνό οπερατέρ, ο οποίος προσπαθούσε να τραβήξει υλικό από την κακοποίηση. Αυτό εξόργισε τους ιδιοκτήτες των γαϊδουριών που κλώσησαν και χτύπησαν τον Barritt, οδηγώντας στην άκρη του βράχου απειλώντας να τον πετάξει στον γκρεμό! Ο οπερατέρ τον έσωσε, αλλά επίσης ξυλοκοπήθηκε κατά την διάρκεια του περιστατικού».

Το θέμα αναφέρθηκε στην τοπική αστυνομία που υποσχέθηκε να αναλάβει δράση, αλλά δεν το έπραξε, σύμφωνα με το NFA. “Η επίθεση έρχεται μετά την έκθεση του NFA για την φοβερή αντιμετώπιση περίπου 100 γαϊδουριών στη Σαντορίνη πέρυσι”, δήλωσε ο Raff. «Ένα χρόνο αργότερα, τίποτα δεν έχει αλλάξει – πολλά από τα ζώα έχουν τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη και στα πόδια από όσα περνούν κάτω από συνθήκες πολύ μεγάλης ζέστης”

Σύμφωνα με το NFA η κακοποίηση των γαϊδάρων περιλαμβάνει τα ζώα να μην μπορούν να ξεκουραστούν ούτε τη νύχτα. Αντ ‘αυτού συνεχίζουν να εργάζονται για την αποκομιδή των σκουπιδιών και τη μεταφορά αγαθών σε όλο το νησί, στην υπηρεσία των ξενοδοχείων και ξενώνων στη Σαντορίνη.

«Αυτά τα γαϊδουράκια εργάζονται ουσιαστικά μέχρι θανάτου, είναι σαφές ότι οι υποσχέσεις για βελτίωση των συνθηκών δεν τηρήθηκαν. Είναι μια απόλυτη ντροπή και παροτρύνω τους τουρίστες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη Σαντορίνη για να ξανασκεφτούν μέχρι να σταματήσει αυτή η αγριότητα.

Newsit.gr, με πληροφορίες από timeslive.co.za

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί