Ο ομοφοβικός εκφοβισμός συνεχίζει να σκοτώνει: Ένας χρόνος από την αυτοκτονία του 15χρονου Νικόλα (βίντεο)

Η Έλενα Όλγα Χριστίδη, ψυχολόγος από την Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας και ο Πέτρος Σαπουντζάκης, εκπαιδευτικός από το Πολύχρωμο Σχολείο μιλάνε για το θέμα στην εκπομπή “Μπροστά στα Γεγονότα” της 16ης Ιουλίου 2019.

Παρά την ψήφιση νόμων για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων ο ομοφοβικός εκφοβισμός συνεχίζει να σκοτώνει. Τι γίνεται στην εκπαίδευση; Ποια είναι τα στοιχεία;

Υπάρχουν κατευθύνσεις από το Υπουργείο Παιδείας για την συμπερίληψη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και την αντιμετώπιση των ομοτρανσφοβικών διακρίσεων και εκφοβισμού; Τι μπορούμε να κάνουμε ως παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που συνεχίζουν να τίθενται σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό, ένα θέμα που συχνά επανέρχεται στην επικαιρότητα.

Αυτή τη φορά, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την αυτοκτονία του 15χρονου Νικόλα που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία, ο εκπαιδευτικός από το Πολύχρωμο Σχολείο, Πέτρος Σαπουνζάκης και η ψυχολόγος από την Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, Έλενα Όλγα Χριστίδη, μιλούν στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Μπροστά στα Γεγονότα».

Η ανακοίνωση του Πολύχρωμου Σχολείου:

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί