Κρήτη: Υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας πίσω από τη “φυγή” 11χρονης;

Μια υπόθεση στο νομό Λασιθίου που είναι πιθανό να σχετίζεται με στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας παρουσιάζει η anatolh, αποκαλύπτοντας ότι ένα εντεκάχρονο κορίτσι αρνιόταν να γυρίσει στο σπίτι του σε χωριό του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ

«Δεν θέλω να επιστρέψω στο σπίτι μου», ήταν η κρίσιμη φράση που είπε ένα κορίτσι, φανερώνοντας την αγωνία που είχε για όσα βίωνε στο στενό της περιβάλλον.

Το 11χρονο κορίτσι που ζει σε μεγάλο τουριστικό χωριό της περιοχής μας ήταν μόνο στο δρόμο αργά το βράδυ. Τι θα μπορούσε να γυρεύει ένα παιδί λίγο πριν τα μεσάνυχτα στους δρόμους;

Το αιτιολογημένο ερώτημα απασχόλησε κάτοικο της περιοχής που είδε το παιδί και σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες άνοιξε μαζί του κουβέντα. Η μικρή δεν δίστασε να πει πως δεν θέλει να επιστρέψει στο σπίτι, στοιχείο που προκάλεσε εύλογες απορίες.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα αφήγηση, το παιδί, αλβανικής καταγωγής, αντιμετώπιζε προβλήματα στο σπίτι του και δεν είχε καλές σχέσεις με τον πατριό του. Όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές, σύμφωνα με τις αφηγήσεις που υπάρχουν για να μπορέσει το μικρό κορίτσι να νιώθει ότι ζει σ’ ένα ασφαλές, προστατευμένο και ήσυχο περιβάλλον.

Τα όσα καταμαρτύρησε αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας της αστυνομίας, που έσπευσε αμέσως να επιληφθεί του περιστατικού, αφού υπήρξε σχετική καταγγελία. Ακολουθήθηκε όλη η προβλεπόμενη διαδικασία και προανάκριση ενώ κλήθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας για να κρίνει πως θα έπρεπε να εξελιχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση που προκάλεσε εύλογη ανησυχία.

Η απόφαση που τελικά λήφθηκε είναι να παρακολουθείται το παιδί από ψυχολόγο και να παραμείνει στο περιβάλλον του, ώστε να φανεί, αν πραγματικά υπάρχουν προβλήματα για το παιδί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί