Αύξηση στις χρεώσεις για αναλήψεις από ATM άλλων τραπεζών

Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να ισχύουν οι νέες χρεώσεις για όσους κάνουν ανάληψη μετρητών με κάρτα από ATM άλλων τραπεζών. Μέχρι και 3 ευρώ φθάνουν οι αυξήσεις.

Τραπεζικά στελέχη υποστηρίζουν ότι για την αύξηση ευθύνεται το υψηλό κόστος των ATM, ενώ προσθέτουν πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο για τη χρήση χρεωστικών καρτών. Όσοι, πάντως, επιμένουν στα μετρητά, θα πρέπει να αναζητούν ATM της δικής τους τράπεζας για να γλυτώσουν την επιβάρυνση.

H προσαρμογή των προμηθειών που χρεώνονται για την ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα και γίνεται ξεχωριστά από κάθε πιστωτικό ίδρυμα ανάλογα με τη διάρθρωση του δικτύου του και την επιχειρηματική του πολιτική.

Κάθε τράπεζα προσαρμόζει την τιμολογιακή πολιτική της στους κανονισμούς της Ε.Ε. που προβλέπουν ότι όλοι οι κάτοχοι καρτών, Έλληνες και ξένοι, πρέπει να πληρώνουν το ίδιο όταν πραγματοποιούν συναλλαγές από το ΑΤΜ ενός πιστωτικού ιδρύματος που δεν είναι όμως ο εκδότης της κάρτας τους.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Αύξηση στις χρεώσεις για αναλήψεις από ATM άλλων τραπεζών”

  1. Anti-logos

    Ο εφοδιασμός των ΑΤΜ είναι ο ίδιος, αλλά η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ενημέρωση των λογιστικών κινήσεων είναι ΤΡΟΜΕΡΑ κουραστική και πολυδάπανη!!!! Αν δεν έχουν δίκιο οι τραπεζίτες τότε ποιος θα έχει….
    ** Τα ΑΤΜ είναι στο στόχαστρο των τραπεζών, αρκετά χρόνια τώρα και ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μου αλλάξει την άποψη, ότι οι ανατινάξεις, καταστροφές και κλοπές των μηχανών, είναι “επιδοτούμενες” από τις ίδιες τις τράπεζες σε συντριπτικό ποσοστό. Ισχυρότατη ένδειξη είναι η ΜΗ αντικατάσταση τους όπου μπορούν και οι πολίτες δεν διαμαρτύρονται πολύ.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί