Προκαλεί ο Ρουπακιάς στην απολογία του για δολοφονία Φύσσα: Ήταν μια απλή ανθρωποκτονία και το κάνανε θέμα

Με εξαιρετικά κυνικό και θρασύ ύφος απολογήθηκε σήμερα ο χρυσαυγίτης καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Στη δικαστική αίθουσα σήμερα δεν παραβρέθηκε η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα, αλλά έδωσε το παρών ο πατέρας του Παναγιώτης. Από τις θέσεις του ακροατηρίου παρακολούθησαν τη δίκη η Αννέτα Καββαδία και ο Νάσος Ηλιόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κατηγορούμενος, υποστήριξε πως βρισκόταν σε άμυνα καθώς ο Φύσσας αφού -όπως λέει- κινήθηκε απειλητικά εναντίον του φωνάζοντας «Τι είναι ρε», τον χτύπησε και εκείνος με τη σειρά του, αμυνόμενος τον μαχαίρωσε στο πόδι, όπου,όπως είπε, ήταν ο στόχος του ενώ οι μαχαιριές στην καρδιά και σε άλλα ζωτικά όργανα έγιναν… κατά τύχη γιατί ο Φύσσας είχε σκύψει.

«Μου λέει, “τι είναι ρε;” και έρχεται κατά πάνω μου. Εγώ ανοίγω την πόρτα με το αριστερό χέρι, με το δεξί τραβάω χειρόφρενο, εκείνος έρχεται από την πλευρά του οδηγού, κάνω κίνηση και πιάνω το μαχαίρι».

Πρόεδρος: Γιατί βγήκατε από το αυτοκίνητο; Γιατί δεν βάλατε μπροστά να φύγετε αφού ερχόταν κάποιος απειλητικά προς εσάς;

Ρουπακιάς: Μα να πάω αντίθετα στον δρόμο κυρία πρόεδρε;

Πρόεδρος: Αν συνέβαινε σήμερα αυτό τι θα κάνατε;

Ρουπακιάς: Και σήμερα το ίδιο θα έκανα αλλά δεν θα έπαιρνα το μαχαίρι

«Ούτε καν να τον τραυματίσω δεν ήταν ο σκοπός μου. Ήμουν σκυφτός και με βαρούσε, πάνω στην ταραχή μου τον μαχαίρωσα».

Ο ίδιος μάλιστα, υπονόησε ότι ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε απέκρυψε στην έκθεσή του ότι είχε δεχτεί χτυπήματα.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που με προκλητικό ύφος απευθύνθηκε στο προεδρείο και είπε: «κυρία πρόεδρε ξέρετε πολύ καλά ότι είναι μια απλή ανθρωποκτονία και την έχουν κάνει θέμα», προκαλώντας αντιδράσεις στο κοινό και στο προεδρείο. Στη συνέχεια προσπάθησε να ανασκευάσει λέγοντας:

«Αυτό που είπα, το ατυχές λεκτικά για την “απλή ανθρωποκτονία” δεν εννοούσα “απλή” εννοούσα ότι πήρε πολιτικό χρώμα. Εγώ έχω πει πάμπολλες φορές έχω μετανιώσει. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω, ήταν μια τραγική τραγικότατη ανθρωποκτονία».

Πρόεδρος: Εσείς έχετε πει σε κάποια από τις απολογίες σας ότι «εγώ δεν έχω σκοτώσει ούτε σκύλο». Η αδερφή σας ακόμα και σε υπερβολή, έχει πει ότι «στο φαγητό ακόμα δε χρησιμοποιεί μαχαίρι». Προκύπτει το πώς εσείς να κάνετε τέτοια χρήση με το μαχαίρι; Να καταφέρετε σε καίρια σημεία του σώματος τέτοια χτυπήματα;

Ρουπακιάς: Σας είπα και την άλλη φορά, δεν πήγαινα για θανάσιμο, να τον σκοτώσω τον άνθρωπο, την ώρα που με χτύπαγε εγώ είχα σκύψει και στο πόδι ήθελα να του καταφέρω χτυπήματα…

Πρόεδρος: Δεν αρκούσε η μια μαχαιριά στον μηρό για να τον αποδυναμώσει;

Ρουπακιας: Ήταν αστραπιαίες οι κινήσεις, μέχρι να με αφήσει από τα χέρια του, τι να κάνω;

Σχετικά με το βράδυ της δολοφονίας, ο Ρουπακιάς, ισχυρίστηκε πως είχε πάει μετά από παρότρυνση του Πατέλη στο Περιστέρι να παραλάβει δύο πακέτα τρικάκια τα οποία και θα χρησιμοποιούσαν την Πέμπτη που θα πραγματοποιούσε ομιλία ο Γιάννης Λαγός. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκατηγορούμενοί του, έχουν καταθέσει πως ομιλητής της εκδήλωσης θα ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Στη συνέχεια της απολογίας του και αφού του έχει επισημανθεί από την Έδρα ο Γιώργος Ρουπακιάς αναφέρει και τον Νίκο Μιχαλολιάκο ως συμμετέχοντα στην εκδήλωση.

«Πριν τον Φυσσα ηταν μια καθημερινή για εμάς. Όταν πήγα να πάρω τα τρικάκια έκατσα και μιάμιση ώρα γιατί δεν τα είχε έτοιμα Δεν θυμάμαι που ήταν ακριβώς το τυπογραφείο. Την παραγγελία την πήρα 10:15 – 10:30. Μετά πέρασα από την τοπική και πήγα σπίτι μου. Με πήρε ο Πατέλης και μου είπε να τα πάω στον Καζατζόγλου κατά τις 12 παρά λίγα μέτρα μακριά από την Τοπική. Πριν πάω με πήρε ο Δήμου και μου είπε ότι έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό του που ζητούσε να πάει στην Τοπική έκτακτα. Εγώ δεν το πήρα αυτό το μήνυμα, το έκλεισα και πήρα τον Πατέλη και τον Καζατζόγλου να μάθω τι γίνεται. Δεν το σήκωσαν. Πήρα ξανά τον Δήμου του είπα ότι δεν ξέρω τι γίνεται, να πάει και θα πάω και εγώ μετά».

Ρουπακιάς: Βρέθηκα με τον Καζατζόγλου και του έδωσα τα τρικάκια

Πρόεδρος: Δεν τον ρωτήσατε για το μήνυμα

Ρουπακιάς: Όχι

Πρόεδρος: Μα τον παίρνατε τηλέφωνο λίγο πριν και δεν τον βρίσκατε

Ρουπακιάς: Δεν τον ρώτησα

Αφού πήγε μετέπειτα στα γραφεία της τοπικής, οι συγκεντρωμένοι του είπαν ότι είχε εγκλωβιστεί κάποιος «δικός τους» στο Κοράλλι και ακολούθησε τη μοτοπορεία που είχε συγκεντρωθεί προς την καφετέρια.

Ο κατηγορούμενος είπε πως όλοι φορούσαν κράνη, αλλά από τον σωματότυπο θεωρεί ότι ήταν παρόντες οι ΚομιανόςΣταμπέλοςΔήμου και Σκάλκος.

«Ήταν όλοι με αναμμένες μηχανές. Ήταν 8-10 μηχανές και κάποιες είχαν 2 άτομα. Τους ακολούθησα με το αμάξι…Φτάσαμε στο Κοράλλι, την καφετέρια. Βλέπω τον Παύλο Φύσσα, μέχρι τότε δεν τον ήξερα, με καμία εικοσαριά άτομα. Είχε τελειώσει ο αγώνας και δεν ξέρω αν ήταν παρέα του όλοι αυτοί ή απλώς θαμώνες. Ήταν όλοι σταματημένοι μπροστά από την καφετέρια. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα»είπε χαρακτηριστικά.

Εκείνη τη στιγμή ο Παναγιώτης Φύσσας, πατέρας του Παύλου φώναξε μέσα στην αίθουσα αγανακτισμένος «Είσαι ψεύτης!».

Αναφορκά με τη σύλληψή του, ο Γιώργος Ρουπακιάς τόνισε πως κανείς δεν του έβαλε χειροπέδες κατά τη μεταγωγή του στο τμήμα ενώ πρόσθεσε πως πήρε 5-6 φορές τηλέφωνο τον Πατέλη για να τον βοηθήσει. Μάλιστα είπε πως ζήτησε από τον Πατέλη να μεσολαβήσει στον Γιάννη Λαγό προκειμένου να τον βοηθήσει.

Νωρίτερα ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή της οποίας την αρχή τοποθέτησε χρονικά από το 2012 και μετά. «Πριν το 2012 δεν ήξερα καν τι σημαίνει Χρυσή Αυγή. Ήμουν υποστηρικτής. Δεν γράφτηκα ποτέ. Ήθελε 20 ευρώ και δεν είχα. Ο Τσακανίκας ήρθε ένα χρόνο μετά από εμένα στην Τοπική. Ο Καζατζόγλου ήταν από πριν. Μου ζήτησαν να είμαι κατά κάποιο τρόπο βοηθός του Τσακανίκα επειδή έμενε μακριά, στη Γλυφάδα. (…) Με θεωρούσαν ασφάλεια αλλά δεν ήμουν. Το θεωρούσαν αυτό λόγω σωματότυπου και επειδή φαινόμουν σοβαρός».

Αναφορικά με τα Τάγματα Εφόδου, ο ίδιος είπε πως είναι ένα ένας όρος που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ όταν αναφέρονται στις ομάδες ασφαλείας… για να είναι πιο πιασάρικο το όνομα

Ερωτώμενος αν είχε δώσει κάποιον όρκο στη Χρυσή Αυγή, είπε «ναι, όρκος… βλακείες», ενώ τον χαρακτήρισε «εντελώς ανούσιο».

Ο Γιώργος Ρουπακιάς έπεσε σε τραγικές αντιφάσεις ανάμεσα σε όσα είχε καταθέσει στο παρελθόν ενώ δεν αποδέχεται καταθέσεις που ο ίδιος έχει επιβεβαιώσει ενυπόγραφα. 

Το δικαστήριο θα συνεχίσει με τις απολογίες των επόμενων κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τη Δευτέρα 22 Ιουλίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί