Πρόγραμμα εκμάθησης του εκπαιδευτικού εργαλείου εκπαίδευσης οριζόντιων δεξιοτήτων

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης του εκπαιδευτικού εργαλείου εκπαίδευσης οριζόντιων δεξιοτήτων , με βεβαίωση συμμετοχής , πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα οι Τεχνικές Σχολές του επιμελητηρίου Ηρακλείου στις εγκαταστάσεις τους στην Αλικαρνασσό.

Την εκπαίδευση ακολούθησε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: ICARO NATIONAL SEMINAR on soft skills, Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της παρουσίασης του Ευρωπαϊκού προγράμματος, Erasmus+    – “Ιnnovative curriculum for adult learners on soft skills – Καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οριζοντίων δεξιοτήτων για ενήλικες εκπαιδευομένους – ICARO.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την παρουσίαση του προγράμματος ICARO και της μεθοδολογίας του με στόχο να βελτιώσει την απασχολησιμότητα και την κοινωνική ένταξη άνεργων ενηλίκων εκπαιδευομένων μέσω ενός αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού προγράμματος σε οριζόντιες δεξιότητες.  Στο πλαίσιο του προγράμματος  ICARO σχεδιάστηκε μια εξατομικευμένη εκπαιδευτική διαδρομή η οποία  προσαρμόζεται στις ατομικές ανάγκες των εκπαιδευομένων και  επιχειρήθηκε η πιστοποίηση των δεξιοτήτων που αποκτούνται μετά την πρακτική εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε  το σύστημα υποβοήθησης εκμάθησης των Οριζόντιων Δεξιοτήτων «From home to work» αλλά και τα αποτελέσματα του πιλοτικού σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο (5 μέρες, 40 ώρες) στο οποίο συμμετείχαν μακροχρόνια άνεργοι.

Στην συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στις «Οριζόντιες Δεξιότητες» με ομιλητές

  • τη Δρ. Φωτεινή Χαϊμαλά (Κοινωνική-Εκπαιδευτική Έρευνα και Καινοτομία του ΙΤΕ) με θέμα τις «Οριζόντιες δεξιότητες στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών: Υποστήριξη και Αξιολόγηση»,
  • τον κ. Εμμανουήλ Κουδουμά (Καθηγητής ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ), με θέμα «Οριζόντιες Δεξιότητες»
  • και τον κ. Αρτέμη Σαϊτάκη (Διευθυντής στο Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης) μίλησε για τις «Οριζόντιες δεξιότητες και ψηφιακή επανάσταση»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περίπου 50 άτομα από διαφορετικούς οργανισμούς, από το Επιμελητήριο του Ηρακλείου, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ( ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.), Κοινωνική- Εκπαιδευτική Έρευνα και Καινοτομία του ΙΤΕ, Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης αλλά και εκπαιδευτές ενηλίκων.

Συμμετέχοντες χώρες- εταίροι του προγράμματος : SERVICIO REGIONAL DE EMPLEO Y FORMATION DE LA REGION DE MURCIA (Οργανισμός Απασχόλησης και Κατάρτισης της Περιφέρειας της Μούρθια) – Ισπανία,  Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου – Ιρλανδία, Κοινωνικό Ταμείο Καινοτομίας – Λιθουανία, Τεχνικές Σχολές Αμβούργου – Γερμανία και Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Βέλγιο

Η εκδήλωση έκλεισε με ανταλλαγή απόψεων από τους συμμετέχοντες και networking.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί