Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετανόητος ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

«Μια απλή ανθρωποκτονία ήταν και επειδή ήταν πολιτικό το θέμα έγινε ό,τι έγινε»

«Λέει ψέμματα κυρία πρόεδρε, λέει ψέμματα. Έκανε σουμο και φοβήθηκε τον Παύλο;». Η φωνή του πατέρα του Παύλου Φύσσα που έσπευσε να πλησιάσει την έδρα για να τον ακούσει η πρόεδρος, ήταν η αντίδραση σε όσα ισχυρίζεται απολογούμενος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του παιδιού του, Γιώργος Ρουπακιάς.

   Ο κατηγορούμενος υποστήριξε και πάλι στο δικαστήριο πως ευρισκόμενος σε καθεστώς φόβου και πανικού έβγαλε το πτυσσόμενο μαχαίρι και χτύπησε τον μουσικό χωρίς να θέλει να τον σκοτώσει.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς περιέγραψε ότι το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου ο Πατέλης γύρω στις 8 παρά το βράδυ του είπε να πάρει τρικάκια από το Περιστέρι, γιατί θα μιλούσε την Πέμπτη στη Νίκαια ο Μιχαλολιάκος. «Πήγα κάπου στην πλατεία Μπουρναζίου. Έμεινα εκεί περίπου 1,5 ώρα, γιατί δεν τα είχε έτοιμα. Έφυγα γύρω στις 22:30» ανάφερε ο Ρουπακιάς, χωρίς να μπορεί να πει, αν και δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από την πρόεδρο, σε ποιο τυπογραφείο πήγε το επίμαχο απόγευμα.

   Όπως ανέφερε, αφού έδωσε τα τρικάκια στον συγκατηγορούμενό του Ι.Καζαντογλου, έμαθε ότι είχε «εγκλωβιστεί κάποιος δικός μας στο Κοράλλι» και πήγε μαζί με την μοτοπορεία προς την καφετέρια.

   Μετά το ραντεβού ο κατηγορούμενος κατευθύνθηκε πάλι προς την τοπική. Στο σημείο είδε Κομιανό, Σταμπέλο, Δήμου και Σκάλκο. Στη δήλωση Ρουπακιά, ο Κομιανός πετάχτηκε από το εδώλιο, λέγοντας: «εμένα ρε; Εμένα;».

   «Ήταν όλοι με αναμμένες μηχανές. Ήταν 8-10 μηχανές και κάποιες είχαν 2 άτομα. Τους ακολούθησα με το αμάξι…Φτάσαμε στο Κοράλλι, την καφετέρια. Βλέπω τον Παύλο Φύσσα, μέχρι τότε δεν τον ήξερα, με καμία εικοσαριά άτομα. Είχε τελειώσει ο αγώνας και δεν ξέρω αν ήταν παρέα του όλοι αυτοί ή απλώς θαμώνες . Ήταν όλοι σταματημένοι μπροστά από την καφετέρια. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα».

   Αυτή του η φράση εξόργισε τον πατέρα του Παύλου Φύσσα που φώναξε «Είσαι ψεύτης!», από το σημείο που καθόταν.

   «Ήταν ο Φύσσας με καμία εικοσαριά άτομα. Έκοψαν μετά οι μηχανές, έκοψα κι εγώ και κοιταχτήκαμε με τον Φύσσα και μου φώναξε: «Γ..το σπίτι σου». Ήταν μικρό το στενό, έκοψαν οι μηχανές, έκοψα κι εγώ. Δεν του απάντησα και άνοιξα την πόρτα για να κατέβω. Εκείνη τη στιγμή έρχεται ένας της ομάδας ΔΙΑΣ και μου χτυπάει το καπό και μου λέει «έλα, έλα», σαν να μου λέει «φύγε». Έφυγα πήγα λίγο πιο κάτω και άφησα το αυτοκίνητο, αλλά ήταν το μισό απ’ έξω. Βλέπω στο αντίθετο ρεύμα της Παναγή Τσαλδάρη μια θέση. Περίμενα να περάσουν 2 αυτοκίνητα και πήγα στο αντίθετο ρεύμα για να μπω να παρκάρω».

   Πρόεδρος (Π): Οι αστυνομικοί είπαν ότι υπήρχαν άνθρωποι με κοντάρια και λοστούς.

   Κατηγορούμενος (Κ): Δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα

   Π: Γιατί να το πουν αυτό οι αστυνομικοί;

   Κ: Δεν ξέρω, αλλά δεν ήταν λογικό.

   Π: Άρα είναι αναληθής αναφορά των αστυνομικών;

   Κ: Έχει κάνει πολλές αναληθείς αναφορές η αστυνομία. Το ξέρετε.

   Όπως είπε ο Ρουπακιάς: «Μόλις άφησα το αυτοκίνητο βλέπω στο δρόμο τον Φύσσα με 3-4 άτομα ακόμα. Είναι 2-3 μέτρα πιο πίσω του τα άτομα. Είναι μια παρέα. Φωνές άκουγα αλλά δεν ξέρω από που. Διασταυρώθηκαν τα βλέμματα μας. Είχαμε απόσταση 4 μέτρα. Έγιναν όλα σε δευτερόλεπτα. Μάλλον με θυμήθηκε και μου λέει «τι είναι ρε;» κι έρχεται κατά πάνω μου. Ανοίγω την πόρτα του αυτοκινήτου, τράβηξα χειρόφρενο και τράβηξα ένα πτυσσομενο μαχαίρι που είχα..»

   Π: Μισό λεπτό. Γιατί πήρατε μαχαίρι; Ήσασταν στο αμάξι..

   Κ: Τι να έκανα; Να έκλεινα τις ασφάλειες; Είχα ανοιχτά παράθυρα.

   Π: Σήμερα αυτό θα κάνατε;

   Κ: Ε, τι θα έκανα;

   Π: Είχατε την ευχέρεια να φύγετε. Όπου σας βγάλει ο δρόμος

   Κ: Πως να φύγω; Είχε κίνηση.

   Π: Να κλείσετε ασφάλειες και παράθυρα. Κρατούσε μαχαίρι ή κάτι;

   Κ: Όχι δεν κρατούσε. Αλλά ήταν ένα δευτερόλεπτο μακριά και είχε και 3-4 άτομα μαζί.

   Π: Εσείς πήγατε να βοηθήσετε κάποιον στο Κερατσίνι υποτίθεται. Γιατί σταματήσατε εκεί; Μήπως ο προορισμός σας ήταν ο Φύσσας εξ ου και σταματήσατε εκεί;

   Κ: Όχι, δεν τον ήξερα. Ήξερα ότι θα τους κυνηγήσουν; Ότι θα πέσω πάνω του την ώρα που παρκάρω; Αυτός σκέφτηκε προφανώς ότι πάμε να τον κυκλώσουμε, όχι ότι εγώ πάω να παρκάρω. Υπέθεσα ότι τους κυνήγησαν οι Χρυσαυγίτες και όταν με είδε μπροστά του σκέφτηκε ότι πάμε να τους κυκλώσουμε.

Στην συνέχεια ο Ρουπακιάς περιέγραψε τα κρίσιμα δευτερόλεπτα: «Στο αυτοκίνητο είχα ένα μαχαίρι. Και άνοιξα την πόρτα. Αν δεν είχα το μαχαίρι θα άνοιγα να φύγω πεζός. Θα ήταν η τελευταία λύση γιατί θα με έφταναν. Είχα το μαχαίρι. Βγαίνω έξω, κάνω ένα βήμα στο πεζοδρόμιο κι αρχίζει ο Φύσσα να με χτυπάει με γροθιές στο κεφάλι. Κρατώντας το μαχαίρι έκανα τα χέρια μου προς τα πάνω για να προστατευθώ. Ήταν πιο ψηλός από εμένα. Τα σήκωσα για να προστατέψω το κεφάλι μου. Του έριξα με το μαχαίρι στα πόδια για να κάνει πίσω. Όπως πήγα για τη δεύτερη είχε σκύψει και τον πέτυχα στην καρδιά.

   Π: Ο Ιατροδικαστής βρήκε σε εσάς χτυπήματα; Έχετε δει την έκθεση;

   Κ: Έχω μαλακό τριχωτό κεφαλής και μου βρήκε κάποιες εκδορές. Στην έκθεση δεν αναφέρεται τίποτα.

   Π: Η διαφορά ύψους με τον Φύσσα ποια ήταν;

   Κ: Ένα κεφάλι περίπου…

   Π: Την πρώτη φορά που τον χτυπήσατε;

   Κ: Στο πόδι..

   Π: Όταν σκοπός κάποιου δεν είναι να σκοτώσει, επιλέγει μέρη που δεν είναι ζωτικά και τον αποδυναμώνει. Η συνέχεια γιατί χρειαζόταν;

   Κ: Δεν έχω εμπειρία από τέτοια, δεν έχω απασχολήσει ποτέ εγώ. Ούτε στο γήπεδο ούτε πουθενά. Το μόνο που θέλεις εκείνη την ώρα είναι να φύγεις από το χέρια του.

   Π: Τα χέρια ενός ανθρώπου που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν σας έχει καταφέρει πλήγμα.

   Κ: Ούτε να τον τραυματίσω ήθελα.

   Π: Βρέθηκαν χτυπήματα στον θώρακα και στην καρδιά

   Κ: Όταν σε βαράει ο άλλος κι είσαι σκυμμένος, πάνω στην ταραχή και την τρέλα δεν καταλαβαίνεις. Την ώρα που τρως ξύλο…

   Π: Ναι που ξύλο βέβαια δεν προκύπτει

   Κ: Έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και… το πήγαν πολιτικά και το έκαναν…

   Π: Δεν μπορείτε ποτέ να λέτε απλή άνθρωποκτονία είναι ασέβεια… .

Στο περιθώριο της δίκης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αντώνης Γεωργαντάς, μέλος του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν στο Left.gr για την ανάγκη οι ναζί να βρεθούν στη φυλακή:

Σημειώνεται ότι, όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος Ελ. Κουμάντου, πολύς κόσμος βρίσκεται και σήμερα, μέσα και έξω από την αίθουσα όπου δικάζονται οι νεοναζί:

(φωτογραφία από τη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, την Πέμπτη 18/7/19: Άγγελος Καλοδούκας)

***

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην σκηνή του εγκλήματος, όταν ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας τον υπέδειξε στους αστυνομικούς, λίγο πριν «φύγει». 

Τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ εκείνο έχουν αποτυπωθεί σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που συγκέντρωσε το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture και κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Μεταξύ άλλων, υπάρχει βίντεο από κάμερα της οδού Τσαλδάρη 68, που αποτυπώνει τη στιγμή της δολοφονίας, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τη στιγμή που ο Γ. Ρουπακιάς προσέγγιζε το σημείο του εγκλήματος ο Παύλος Φύσσας περιτριγυριζόταν από 3-4 άτομα της Χ.Α.

Από το υλικό, εγείρονται ξανά τα ερωτήματα σχετικά με την ολιγωρία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν στο σημείο, καθώς εμφανίζονται να έχουν φτάσει στο σημείο νωρίτερα, ωστόσο αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους.

Στο παρελθόν, ο Γιώργος Ρουπακιάς που δηλώνει υποστηρικτής και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής, έχει δώσει πλήρη κάλυψη σε όλους τους συγκατηγορούμενούς του, εκτός από το Γιώργο Δήμου, ο οποίος με τη σειρά του απολογούμενος έχει πει στο δικαστήριο ότι «δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του για να μη μιλήσει».

Ο Γ. Ρουπακιάς έχει πει στο παρελθόν: «Επιτέθηκα στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από τα αυτοκίνητο. Και οι άλλοι βέβαια μου επιτέθηκαν, αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου. Το θύμα ούτε το γνώριζα ούτε κάποιος με έστειλε εκεί, ούτε πήγαινα ανάποδα με το αυτοκίνητό μου. Οι αστυνομικοί την ώρα που ήρθαν είδαν ότι δέχθηκα χτυπήματα από το θύμα και την παρέα του».

Η πρώτη απολογία του Ρουπακιά

Η πρώτη απολογία του έγινε λίγες μέρες μετά το έγκλημα. Εκεί επιβεβαίωσε την τηλεφωνική του επικοινωνία με μέλη της Χρυσής Αυγής τη νύχτα του φόνου του Παύλου Φύσσα. Με χτύπησαν, υποστήριζε για τις συνθήκες του μοιραίου επεισοδίου, και με κυνικότητα ανέφερε ότι επιτέθηκε στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκε μπροστά του.

Mεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, αλλά απλός υποστηρικτής. Όπως λέει, λίγη ώρα πριν το φονικό περιστατικό έλαβε κλήση από απόστρατο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ μετά την πράξη του, όταν ζήτησε βοήθεια και να του βρουν δικηγόρο, η απάντηση που πήρε ήταν : «κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς».

Αναλυτικά τι αναφέρει στην απολογία του ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα:

«Έχω κλείσει δύο σπίτια και το δικό μου και του παιδιού. Μου άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου μου 5-6 άτομα, με γρονθοκόπησαν στο κεφάλι, πήρα ασυναίσθητα το μαχαίρι που είχα για αυτοπροστασία.

Ένας φίλος του θύματος με μπλε μπλούζα φώναξε στην αστυνομία «αυτός είναι, αυτός είναι». Ήμουν σε άλλη καφετέρια από το θύμα.

Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια έλαβα τηλέφωνο από τον ΔΓ απόστρατο των ενόπλων δυνάμεων που τον γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Με ρώτησε τι κάνω, χωρίς αιτία. Όσο βρισκόμουν στην καφετέρια πήρα τον Γ.Π ,Ι.Κ και τον Δ. Μίλησα μόνο με τον τελευταίο. Τον Κ. και τον Π. τους γνώρισα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Όλα τα άτομα που προανέφερα προέρχονται από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Στο γραφείο είμαι μόνο τρεις μήνες. Πριν δεν ανήκα πουθενά. Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω μέρος σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής επειδή είμαι αγανακτισμένος με την οικονομική κατάσταση στη χώρα. Δεν είχα το ποσό των 20 ευρώ που απαιτείται για να γραφτώ μέλος ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου γι αυτό το λόγο δεν είμαι μέλος και δεν είναι καταγεγραμμένο το όνομά μου στη Χρυσή Αυγή, είμαι απλός υποστηρικτής.

Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή τα γραφεία της Χ.Α είναι ανοιχτά 5 με 9. Στις εννέα πήγαινα εγώ κάθε Πέμπτη γιατί γίνονταν ομιλίες από βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Έχω πάρει μέρος σε μία διανομή τροφίμων , που έγινε στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου και σε μία εκδρομή στη Μεσσηνία, στον ποταμό Νέδα, τον Αύγουστο του 2013. Το κλομπ πράγματι υπήρχε σπίτι, όπως και το τέιζερ και τα περιοδικά και η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής και τα βιβλιαράκια μαίανδρος, το περιεχόμενο των οποίων εγώ ανακοίνωσα στους αστυνομικούς. Το κλομπ και το τέιζερ το οποίο είχα αγοράσει 20 ευρώ το είχα σπίτι για τους κλέφτες.

Στη συμπλοκή κατέβαινα πεζός την Τσαλδάρη πηγαίνοντας στο αυτοκίνητό μου είδα ομάδα ατόμων 40 έως 50, στον απέναντι δρόμο να χτυπιούνται και στα 60 -70 μέτρα ήταν αποκομμένη, μία ομάδα 10 -15 ατόμων ,μέσα στην οποία ήταν και το θύμα οι οποίοι στέκονταν μπροστά στο αυτοκίνητό μου.

Άκουσα από απέναντι να φωνάζουν, νόμιζα ότι ήταν τσακωμός φιλάθλου. Ξεκλείδωσα το αυτοκίνητό μου, κάθισα στη θέση του οδηγού και άκουσα μία φωνή να φωνάζει από τους φίλους του θύματος, αυτός είναι , αυτός είναι. Αυτοί θεώρησαν ότι εγώ ήμουν μαζί με τους άλλους χρυσαυγίτες και μου επιτέθηκαν. Οι αστυνομικοί ήρθαν σε δευτερόλεπτα από τότε που έγινε το συμβάν . Τους είδα με τις μηχανές πάνω στο πεζοδρόμιο . Την ώρα που ήρθαν οι αστυνομικοί ήταν 10 με 12 άτομα της παρέας του θύματος.

Η Τ.Ο Νίκαιας παρέχει ενδυμασία (στρατιωτική ενδυμασία, άρβυλα, μαύρη μπλούζα και στρατιωτικό παντελόνι) σε κάποια άτομα της οργάνωσης που φρουρούν τα γραφεία.

Μετά τη σύλληψη μου πήρα τηλέφωνο τον Γ.Π και του είπα ότι μαχαίρωσα κάποιον άνθρωπο και να μου βρει δικηγόρο. Εκείνος ,που έχει επαφή με κόσμο, δικηγόρους κλπ, του έκανα απανωτές κλήσεις ζητώντας βοήθεια ,αλλά αυτός δεν με βοήθησε και μου είπε κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς.

Εκτός του Π. πιθανόν να τηλεφώνησα και στη γυναίκα μου για να την καθησυχάσω. Επιτέθηκα στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από τα αυτοκίνητο. Και οι άλλοι βέβαια μου επιτέθηκαν ,αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου. Το θύμα ούτε το γνώριζα ούτε κάποιος με έστειλε εκεί , ούτε πήγαινα ανάποδα με το αυτοκίνητό μου. Οι αστυνομικοί την ώρα που ήρθαν είδαν ότι δέχθηκα χτυπήματα από το θύμα και την παρέα του».

Η δεύτερη απολογία στις ανακρίτριες

Όπως γράφει το dikastiko.gr ένα μήνα μετά ο Ρουπακιάς απολογείται συμπληρωματικά στις εφέτες ανακρίτριες που είχαν αναλάβει την υπόθεση.  Με αντιφάσεις, αλλά και με μια διαφορετική περιγραφή από εκείνη που είχε δώσει στην πρώτη του απολογία στον Πειραιά για όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Σε αυτή ο Γιώργος Ρουπακιάς επιχείρησε να αποδώσει τα πάντα στον «φόβο, την ταραχή του και την κακιά στιγμή», αρνούμενος τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση.

Επέμεινε πως η σχέση του με τη Χρυσή Αυγή ήταν «χαλαρή» και ότι δεν ανήκε στον πενταμελή πυρήνα της οργάνωσης στη Νίκαια. Όσο για τη δολοφονία Φύσσα, για πρώτη φορά μίλησε για κινητοποίηση μελών της οργάνωσης, επειδή, όπως ισχυρίστηκε «την πέσανε σε κάποιον δικό μας στο Κερατσίνι».

Υποστήριξε μάλιστα πως εκείνο το βράδυ έβλεπε τηλεόραση στο σπίτι του, ενώ απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά είχε πει πως βρισκόταν σε άλλη καφετέρια, όταν δέχτηκε τηλεφώνημα από τον απόστρατο Γ. Δ «χωρίς λόγο». Ενώπιον όμως των ανακριτών σήμερα, παραδέχτηκε ότι με το τηλεφώνημα αυτό τον καλούσε ο απόστρατος να πάει στην οργάνωση, κάτι που έκανε όπως και άλλα μέλη της οργάνωσης.

Περιγράφει μάλιστα, εντελώς διαφορετικά τόσο τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού, όσο εκείνα που ακολούθησαν με τις πολλές κλήσεις από το κινητό του τηλέφωνο. Υποστηρίζει παράλληλα, πως ο ίδιος έκανε τα τηλεφωνήματα αυτά από το Αστυνομικό Τμήμα όπου κρατείτο μαζί με φίλους του Π. Φύσσα που είχαν προσαχθεί, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πως οι αστυνομικοί τον άφησαν να ανέβει στον 3ο όροφο, μόνο του χωρίς απολύτως καμία συνοδεία!

Η χθεσινή απολογία Πατέλη

Στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού ολοκληρώθηκε χτες η απολογία του πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργου Πατέλη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Παρούσα η Μάγδα Φύσσα και 12 από τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία, καθώς και πλήθος κόσμου. Ο Γ. Πατέλης αρνήθηκε ότι το μήνυμα «όλοι στην τοπική. Τώρα» που έστειλε το βράδυ της δολοφονίας αφορούσε κινητοποίηση του τάγματος εφόδου που δολοφόνησε τον αντιφασίστα μουσικό. Έφτασε να ζητήσει συγγνώμη από τον Γ. Λαγό επειδή χρησιμοποιούσε «χωρίς να τον ρωτήσει» το όνομά του στα μηνύματα που έστελνε σε άλλους χρυσαυγίτες. 

Να σημειωθεί ότι μετά την απολογία Πατέλη υπήρξε φραστικό επεισόδιο εκτός δικαστηρίου μεταξύ της οικογένειας και φίλων του Παύλου Φύσσα και κατηγορουμένων και συνηγόρων τους, λίγα μέτρα από την είσοδο της ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας.

Παρών ο πατέρας του Παύλου ΦύσσαEUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη
Στο πλευρό της οικογένειας Φύσσα και ο πατέρας του δολοφονημένου ΛουκμάνEUROKINISSI/ Τατιάνα Μπόλαρη

Ο όρκος και ο ναζιστικός χαιρετισμός

Κατά την έναρξη της απολογίας του ο Γιώργος Ρουπακιάς ανέφερε «Μέσα καλοκαιριού του 2012 πήγα στην Τοπική της Νίκαιας πρώτη φορά, ήταν πάρα πολύ κοντά στο σπίτι μου, μαζί με τη σύζυγό μου. Ο πρώτος που γνώρισα ήταν ο κ. Πατέλης, δεν τον γνώριζα πριν. Δεν υπέγραψα φόρμα υποστηρικτή επειδή δεν είχα 20 ευρώ, στην αρχή πήγαινα αραιά, μετά πιο τακτικά. Βοήθαγα σε διανομές, πηγαινοέρφερνα και πράγματα από τα κεντρικά γραφεία της Μεσογείων».

Παραδέχθηκε ότι εκτελούσε χρέη ταμία, λέγοντας πως ήταν στις αρμοδιότητες του Τσακανίκα, τον οποί αντικαθιστούσε, ενώ δήλωσε ότι είχε λάβει μέρος σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής σε Θερμοπύλες, Ίμια, Μελιγαλά και στην κατασκήνωση στη Νέδα.

Πρόεδρος: Εχετε δώσει όρκο;

Κατηγορούμενος: Ναι. Ήμασταν στη Νέδα και λέει ο Πατέλης πάμε πιο κει, με Καζαντζόγλου και Τσακανίκα, και εκφώνησαν έναν λόγο, δεν ξέρω αν ήταν όρκος, νομίζω τον εκφώνησε ο Τσακανίκας

Πρόεδρος: Φωτιζόταν από κάτι ο χώρος;

Κατηγορούμενος: Υπήρχαν δύο δάδες, αλλά πιο πέρα ήταν κι άλλοι, ήταν τουριστικός χώρος. Κανονικά έπρεπε να μη γίνεται ο χαιρετισμός στο τέλος και ο Χίτλερ χαιρετάει έτσι, αλλά δεν το εκλάβαμε έτσι, ήταν αρχαίος ελληνικός ο χαιρετισμός, είναι τι νιώθεις εκείνη την ώρα

Πρόεδρος: Πριν πάτε στα γραφεία της Νίκαιας χαιρετούσατε έτσι; 

Κατηγορούμενος: Όχι 

Το βίντεο, όμως, που είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» διαψεύδει τους ισχυρισμούς του

Συνεχίζοντας ο Ρουπακιάς, αμετανόητος, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για μία απλή ανθρωποκτονία που προκλήθηκε επειδή ο Φύσσας έσκυψε και το μαχαίρι τον πήρε στην καρδιά.


@GoldenDawnWatch, Εφημερίδα των Συντακτών, Left.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί