Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης κατά του Κέβιν Σπέισι

Απέσυραν οι εισαγγελείς τις κατηγορίες κατά του Κέβιν Σπέισι για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ενός 18χρονου καθώς το φερόμενο ως θύμα αρνήθηκε να καταθέσει επιπλέον στοιχεία που του ζητήθηκαν.

Οι εισαγγελείς είχαν ασκήσει δίωξη σε βάρος του Κέβιν Σπέισι για την υπόθεση τον Δεκέμβριο και τον περασμένο Ιανουάριο ξεκίνησε η δίκη.

Το φερόμενο θύμα είχε καταγγείλει πως τον Ιούλιο του 2016, όταν ήταν 18 ετών, είχε συναντήσει τον Κέβιν Σπέισι σε μπαρ και ο 59χρονος ηθοποιός τον είχε κεράσει αλκοόλ στο εστιατόριο Club Car.

Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Σπέισι άρχισε να κάνει άσεμνες χειρονομίες και ο νεαρός υποστήριξε πως ο αστέρας του Χόλιγουντ άπλωσε το χέρι του και του έπιασε τα γεννητικά όργανα.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο ενάγων αρνήθηκε να καταθέσει περαιτέρω στοιχεία για ένα χαμένο κινητό τηλέφωνο, που σύμφωνα με την υπεράσπιση του ηθοποιού θα μπορούσε να αποδείξει την αθωότητα του Σπέισι.

Ο άνδρας ισχυρίστηκε πως έχασε το τηλέφωνο που είχε την βραδιά της συνάντησης με τον 59χρονο ηθοποιό. Οι δικηγόροι του Σπέισι, κατηγόρησαν τον αντίδικο πως διέγραψε σκόπιμα μία σειρά γραπτών μηνυμάτων που θα αποδείκνυαν την αθωότητα του πελάτη τους.

Εκείνος επικαλέστηκε την πέμπτη τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος και τα δικαιώματά του που απορρέουν από το άρθρο περί μη αυτο-ενοχοποίησης, ώστε να μην καταθέσει για το ζήτημα στους δικαστές. Οι αρχές ξεκαθάρισαν πως αυτή του η απόφαση, τους οδήγησε στο κλείσιμο της υπόθεσης και την απόσυρση των κατηγοριών.

Η τελευταία εξέλιξη ακολουθεί την απόφαση του ίδιου ενάγοντα να αποσύρει και τη σχετική αγωγή εναντίον του Σπέισι, με τους δικηγόρους του να σχολιάζουν ότι ο εντολέας τους επέδειξε «τεράστιο θάρρος κάτω από δύσκολες περιστάσεις».

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί