Στο φως αρχαιότητες μέσα σε εκκλησία της Κρήτης (Φωτο)

Μια πολύ σημαντική και διαφορετική για τα δεδομένα της περιοχής, ανασκαφική προσπάθεια έχει ξεκινήσει από χθες εντός του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα, στην ομώνυμη περιοχή, λίγο έξω από την Ιεράπετρα.

Κι αυτό γιατί σε συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας, γίνεται προσπάθεια να αποκαλυφθούν αρχαιότητες που βρίσκονται κάτω ακριβώς από τον υπάρχοντα ναό. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει σε ένα συγκεκριμένο τμήμα στο εσωτερικό του ναού και ήδη έχουν αποκαλυφθεί κάποια πρώτα ίχνη, με κολώνες αλλά και ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό.

Το τι ακριβώς κρύβεται κάτω από το ναό δεν είναι ακόμα γνωστό, ούτε από ποια ιστορική περίοδο προέρχεται, υπάρχει όμως μια πρώτη εκτίμηση πως μπορεί να πρόκειται για παλαιότερο ναό που πάνω του χτίστηκε ο Άγιος Ανδρέας.

Ο χρόνος και η έρευνα της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας θα δείξει τελικά το πραγματικό παρελθόν των αρχαιοτήτων, οι οποίες πιθανότατα με το πέρας των εργασιών θα αποτελέσουν και ένα μόνιμο έκθεμα του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα, που θα φανερώνει στους πιστούς της περιοχής την ιστορία της περιοχής.

Ράδιο Λασίθι

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Στο φως αρχαιότητες μέσα σε εκκλησία της Κρήτης (Φωτο)”

  1. ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

    Παλαιοχριστιανική Βασιλική είναι, φαίνεται ξεκάθαρα από το ψηφιδωτό, οπότε είναι κτίσμα του 5ου ή 6ου αιώνα, τότε έκτιζαν παλαιοχριστιανικές

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί