Αυτή είναι η πιο απότομη ανηφόρα στον κόσμο

Ενας δρόμος όπου τα χειρόφρενα των αυτοκινήτων απλά δεν πιάνουν…

Ενας δρόμος στην Ουαλία έχει επίσημα αναγνωριστεί ως ο πιο απότομος δρόμος του κόσμου, μετά από εκστρατεία κατοίκων της περιοχής.

Η οδός Μπάλντουιν στην πόλη του νότια νησιωτική πόλη του Ντούνεντιν της Νέας Ζηλανδίας είχε για χρόνια τον τίτλο του πιο απότομου δρόμου στον κόσμο. Είχε χρησιμοποιηθεί ως τόπος διεξαγωγής πολλών ακραίων αγώνων για δρομείς και ποδηλάτες και οι τουρίστες από όλο τον κόσμο τον επισκέπτονταν για να δουν την κλίση 35% στο δρόμο των 350 μέτρων.

Η οδός Μπάλντουιν στη...
Η οδός Μπάλντουιν στη Νέα Ζηλανδία

Αλλά η ουαλική παραθαλάσσια πόλη Χάρλεκ πήρε πλέον τα ηνία με την οδό Φόρντ Πεν Λέτς, που κατεγράφη επίσημα στα ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο ανηφορικός δρόμος με κλίση 37%.

Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μετά από μια εκστρατεία από τους κατοίκους, με επικεφαλής τον επιχειρηματία και ιστορικό της αρχιτεκτονικής, Γκουίν Χέντλεϊ. Ο ίδιος είχε αρχικά αναρωτηθεί για το αν ο δρόμος μπορεί να είναι αρκετά απότομος για το παγκόσμιο ρεκόρ, αφότου το αυτοκίνητό του έφυγε προς τα κάτω, παρόλο που είχε ενεργοποιήσει το χειρόφρενο.

Ο ίδιος είπε ότι αισθάνθηκε «πλήρη ανακούφιση» μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο πρωτεργάτης της εκστρατείας...
Ο πρωτεργάτης της εκστρατείας για την ανάδειξη του Φόρντ Πεν Λέτς ως του πιο ανηφορικού δρόμου στον κόσμο, Γκουίν Χέντλεϊ

Προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις για το ρεκόρ, ένας δρόμος πρέπει να είναι μια πλήρως ασφαλτοστρωμένη δημόσια οδός με κτίρια κατά μήκος του. Η μέτρηση βασίζεται στην υψηλότερη κλίση του, σε ένα τμήμα τουλάχιστον μήκους 10 μέτρων.

HuffPost Greece με πληροφορίες από Skysports

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί