Μίχος: Ο Λαγός επικεφαλής της μοτοπορείας στο Συνεργείο

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίστηκε η δίκη για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης. Ανάμεσα στους τέσσερις κατηγορούμενους είναι ο Νίκος Μίχος (πρώην βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης) και ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε το Σάββατο. Κατά την απολογία του ο Νίκος Μίχος ταυτοποίησε την παρουσία Λαγού στην μοτοπορεία στο Συνεργείο.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής παραδέχθηκε ότι έλαβε μέρος στην μοτοπορεία, η οποία, όπως υποστήριξε, ήταν οργανωμένη για τη διανομή φυλλαδίων και για αυτή ενημερώθηκε από τα κεντρικά του κόμματος στη Μεσογείων. Διοργανωτές ήταν οι τοπικές Πειραιά και Νίκαιας.

Ανέφερε ότι πρώτο ήταν το βουλευτικό αυτοκίνητο του Λαγού στο οποίο επέβαινε ο ανεξάρτητος, πλέον, ευρωβουλευτής και πρόσθεσε ότι τον χαιρέτησε.

Στη συνέχεια της απολογίας του ο Μίχος ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν εις γνώση του τα επεισόδια και πως έμαθε για αυτά εκ των υστέρων και βρέθηκε μαζί με τον Λαγό και άλλους βουλευτές στο Α.Τ. Ελληνικού όπου είχαν προσαχθεί συμμετέχοντες στη μοτοπορεία. Πρόσθεσε πως έκατσαν εκεί μέχρι να διαβεβαιωθούν πως οι προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι.

Σε ερώτηση εάν γνώριζε για το «Συνεργείο» και για τους στόχους της μοτοπορείας ο Νίκος Μίχος απάντησε πως δεν ήξερε καν ότι υπήρχε το «Συνεργείο» εκεί και πρόσθεσε με νόημα «εγώ ήμουν απλός βουλευτής, δεν ήμουν περιφερειάρχης. Μόνο ο περιφερειάρχης θα μπορούσε να δώσει εντολή ή ο Μιχαλολιάκος».

Επέμεινε πως γνώριζε μόνο για διανομή φυλλαδίων και όχι για το «Συνεργείο» και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμμετέχει ο ίδιος σε επεισόδια με τη μηχανή του και χωρίς κράνος. «Είναι ηλιθιότητα, θα ήταν ξεφτίλα για εμένα» είπε.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του σε ερώτηση για το ποιος έδινε το στίγμα στην μοτοπορεία. «Εγώ είδα μπροστά το αυτοκίνητο του Λαγού και από πίσω πήγαιναν οι μοτοσικλέτες» είπε με νόημα.

Μετά την απολογία του Νίκου Μίχου η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 10 Σεπτέμβρη με όσους δεν προσήλθαν σήμερα και με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και της εισαγγελέως.

Ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού είχε ενημερώσει νωρίτερα πως ο ευρωβουλευτής δεν θα δώσει το «παρών» σήμερα, καθώς βρίσκεται στο Στρασβούργο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πελάτης του να παραστεί στις 10 Σεπτέμβρη.

Νωρίτερα είχαν απολογηθεί οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι.

Ο Ευστράτιος Μπράβακος, ο οποίος κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός, υποστήριξε ότι δεν ήταν παρών στην επίθεση και πως δεν κινείται καν στην Ηλιούπολη. Απέδωσε, μάλιστα, τον αριθμό της πινακίδας της μηχανής του είτε σε λάθος εκείνου που τη σημείωσε είτε, επειδή είχε αφήσει τη μηχανή στο αμαξοστάσιο, μπορεί να την πήρε κάποιος. Σημείωσε, όμως, «δεν αντιλήφθηκα να έχει συμβεί». Ο Μπράβακος είναι κάτοικος Χολαργού και οδηγός λεωφορείου.

Δεύτερος απολογήθηκε ο Γιώργος Καλπιτζής, ο οποίος επίσης κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός. Και ο Καλπιτζής ισχυρίστηκε πως δεν ήταν παρών στην επίθεση, όμως δεν ήξερε να εξηγήσει πώς εμπλέκεται ο αριθμός της μηχανής του στην υπόθεση.

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι γνωρίζει τον συγκατηγορούμενό του Θωμά Μπαρέκα, αλλά υποστήριξε ότι τον γνώρισε σε διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής.

Τρίτος απολογήθηκε ο Κονταξίου, επίσης κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός. Υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν και ότι δεν γνωρίζει κανέναν συγκατηγορούμενο του.

Εφημερίδα των Συντακτών

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης