Το Ηράκλειο «αδελφοποιήθηκε» με την Κινεζική πόλη Νινγκμπό

Νέες προοπτικές σε πολλούς τομείς ανοίγονται για το Ηράκλειο μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης με την Κινεζική πόλη Νινγκμπό που βρίσκεται ανατολικά της χώρας.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Κινεζικής πόλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, και η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δημάρχου Νινγκμπό για θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού κ. X.Yanan.

Η υπογραφή για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου της πόλης κ. Q. Dongyao και του Ακόλουθου Τύπου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Σανγκάη κ. Πέτρου Τσαρούχη.

Είχε προηγηθεί η έγκριση των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών της Ελλάδας και της Κίνας που σφράγισε την αδελφοποίηση των δυο πόλεων, πράξη ξεχωριστή αφού, για πρώτη φορά το Ηράκλειο αδελφοποιείται με Κινεζική πόλη και πρώτη φορά το Νινγκμπό με Ελληνική.

Ο κ. Garancini είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Υφυπουργό Μεταφορών της Κίνας, με Αντιδημάρχους και στελέχη του Δήμου Νινγκμπό, με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου της πόλης, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος και με επιχειρηματίες του τουρισμού. 

Ως ένδειξη τιμής για το Ηράκλειο, ο κ. Garancini, συμμετείχε στην έναρξη του Θαλάσσιου Φόρουμ της Κίνας, παρουσία Υπουργών, Υφυπουργών, αρχών καθώς και του Προέδρου της εταιρίας Cosco που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκίνησε, αντιπροσωπία της πόλης Νινγκμπό, αποτελούμενη από στελέχη του αθλητισμού θα επισκεφτεί το Ηράκλειο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το  Νινγκμπό με 7000 χρόνια ιστορίας, είναι μια μεγαλούπολη 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων, μεγάλης ιστορικής και οικονομικής σημασίας αφού, αποτελούσε το λιμάνι αφετηρίας του Δρόμου του Μεταξιού (σταθμός του οποίου υπήρξε και το ενετικό λιμάνι της Candia), ενώ τα τελευταία 10 χρόνια διαθέτει το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι στον κόσμο.

Παράλληλα είναι μια περιοχή αυτόνομη διοικητικά σε επίπεδο προγραμματισμού και εκτέλεσης του προϋπολογισμού, φιλοξενεί 16 κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια και έδρα πολλών εκατοντάδων εξαγωγικών επιχειρήσεων. 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί