Σε εξέλιξη κυβερνητική σύσκεψη για το μεταναστευτικό

Υπό τον πρωθυπουργό συνεδριάζουν αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, στόχος είναι η αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και όχι η μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα , η επιτάχυνση στις διαδικασίας για χορήγηση ή μη ασύλου αλλά και η άμεση επιστροφή στις χώρες προέλευσης όσων δεν το δικαιούνται.

Μεταξύ των υπό συζήτηση μέτρων βρίσκεται μία μελέτη η οποία έχει εκπονηθεί από τον κ. Κουμουτσάκος που επισκέφτηκε hot spot στη Σάμο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης περιόδευσε προχθές σε Μόρια και Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη από όπου επαίνεσε όσους διαχειρίζονται στα δύο κέντρα κράτησης προσφύγων.

Στη σύσκεψη συμμετέχει και ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον οποίο συναντήθηκε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η θητεία του οποίου λήγει στο τέλος Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός θα έχει επίσης τετ-α-τετ το απόγευμα στις 6 με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ αύριο θα δει τον Κώστα Καραμανλή.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί