Ο πατροκτόνος της Ζακύνθου ξεσπά: «Από τη μέρα που γεννήθηκα καταστράφηκε η ζωή μου»

Ο πατροκτόνος της Ζακύνθου αποφυλακίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τις φυλακές Κάτω Αχαΐας. Λίγη ώρα αργότερα μίλησε στην κάμερα του Star, εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και ευχαρίστησε τη δικαιοσύνη για την απόφασή της.

«Δεν θα θυμάμαι τίποτα από τον πατέρα μου, δεν υπάρχει κάτι καλό, δεν ένιωσα τίποτα καλό», τόνισε ο 27χρονος Αλέξης και συνέχισε: «Μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω, να μη γινόταν ποτέ αυτό… και ξέρω πως μέχρι να πεθάνω θα μετανιώνω μέχρι την τελευταία στιγμή. Εμένα η ζωή μου είχε καταστραφεί από τη μέρα που γεννήθηκα, δυστυχώς. Με πλήγωσαν όλα αυτά τα βιώματα που είχα από τον ίδιο μου τον πατέρα».

Για τη μέρα του εγκλήματος είπε: «Δεν ήμουν εγώ, όπως είπα και στο δικαστήριο. Ήταν ο πόνος, ο θυμός και η οργή ενός μικρού παιδιού, ενός βασανισμένου παιδιού».


«Δεν θα θυμάμαι τίποτα από τον πατέρα μου, δεν υπάρχει κάτι καλό, δεν ένιωσα τίποτα καλό. Δεν ένιωσα την αγάπη του δυστυχώς, οπότε δεν έχω να θυμάμαι και κάτι», κατέληξε.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης οχτώ ετών, επτά χρόνια για τη δολοφονία του πατέρα του και από 12 μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Οι τρεις ποινές συγχωνεύονται σε μία, η οποία μετατρέπεται σε επτά χρόνια για ανθρωποκτονία, συν έξι μήνες για οπλοκατοχή και έξι μήνες για οπλοχρησία. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον 27χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, την ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος απέναντι στο δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του. Οι συνήγοροι του 27χρονου άσκησαν έφεση, η οποία είχε ανασταλτική ισχύ και έτσι, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η εμφάνισή του κάθε 1η και 15η στο αστυνομικό τμήμα και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί