Το κλείσιμο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι dimitrioy-giorgos.jpg

Του Γιώργου Δημητρίου*

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εναντιώθηκε στα μη κρατικά Πανεπιστήμια και κατά τη γνώμη μου έκανε λάθος. Φυσικά καλώς εναντιώθηκε στα ιδιωτικά, καθώς θα μπορούσαν φορείς όπως η Εκκλησία, τα επιμελητήρια να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο αυτό όπως ίσως γίνεται σε όλο τον δυτικό κόσμο.

Αυτό όμως που σίγουρα δεν συμβαίνει στο δυτικό κόσμο εκεί που   ”βασιλεύουν” η ελεύθερη οικονομία και οι έννοιες ανταγωνισμός-ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κλπ, είναι να έρχεται μια φιλελεύθερη, κατ’ εκείνην, κυβέρνηση και να παραβιάζει ωμά το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης όπως αυτός υπάρχει στην επιστημονική βιβλιογραφία.

Και εξηγούμαι: Το κλείσιμο της Νομικής Σχολής της Πάτρας είναι ευθέως αντίθετο με τη ζήτηση που υπάρχει από μαθητές και γονείς για τις Νομικές και Ιατρικές επιστήμες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζουν με ελληνόπουλα οι Νομικές σχολές της Μεγάλης Βρετανίας της ΚΥΠΡΟΥ Βουλγαρίας, Πολωνίας της Ρουμανίας κλπ. Έτσι έχουμε εξαγωγή ”συναλλάγματος” και αυτό αποτέλεσε το βασικότερο επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να προωθήσει την Ιδιωτική Ανώτατη παιδεία. Σε αυτό το θέμα η Νέα Δημοκρατία αυτοαναιρεί τα επιχειρήματά της και εμφανίζεται πράγματι ως Βόρεια Κορέα και παλαιά Σοβιετική ένωση ,ρουσφετολογεί υπέρ των Δικηγορικών συλλόγων, με επιχείρημα ένα προφανώς ασόβαρο ισχυρισμό ότι οι ”Δικηγόροι είναι πολλοί και δεν έχουν δουλειά”. Οι Φιλόλογοι σύμφωνα με τις Σχολές στην Ελλάδα ,είναι πενταπλάσιοι σε αριθμό από ό,τι χρειάζεται η εκπαίδευση, δεν έχουν δουλειά η ετεροαπασχολούνται. Άρα, να κλείσουμε 4-5 φιλολογικές σχολές…

Και οι Μηχανικοί δεν έχουν δουλειά κλπ

Δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα κατά την ταπεινή μου γνώμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ το πέρασε στα ”ψιλά” απλά επειδή η κουλτούρα του δεν έχει μεγάλη σχέση με την έννοια του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Ένα είναι βέβαιο ότι ο Τσίπρας χρειάζεται επειγόντως δίπλα του ένα «Θεοδωρικάκο» να καταλαβαίνει τις ”πολιτικές πατάτες” της Νέας Δημοκρατίας όπως αυτή με τη νομική σχολή της Πάτρας.

*Ο Γιώργος Δημητρίου είναι πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου, Ανάπηρος-Συνταξιούχος. Σπουδές σε Οικονομία & Διοίκηση, master MBA Staffordshire University U.K

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί