Την οικονομική πολιτική του συζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης με υπουργούς του

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης, τα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο και θα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2020, αλλά και η δημοσιονομική πολιτική τέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Χρήστο Σταϊκούρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε ότι η υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων θα διαφυλάξει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, που να σημειωθεί ότι είναι 3,5%.

Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 10 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε στις 12.30.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι υφυπουργοί Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Ζαββός και Θόδωρος Σκυλακάκης, συζητήθηκαν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή, εν όψει παροχής ψήφου εμπιστοσύνης το τριήμερο 20-22 Ιουλίου.

Μιλώντας στους αρμόδιους υπουργούς, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, η υλοποίηση φιλοεπενδυτικών επιλογών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία αποτελούν βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης με στόχο την ισχυρή ανάπτυξη και τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Εφ.Συν.», τα μέτρα που προκρίνονται είναι η σταδιακή μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις από το 28% σήμερα στο 24% το 2020 και στο 20% το 2021, η μείωση των φορολογικών βαρών κατά 30% στα ακίνητα μέσα στην επόμενη διετία και η καθιέρωση στα φυσικά πρόσωπα χαμηλότερου φορολογικού εισαγωγικού συντελεστή 9% από 22% σήμερα για ετήσια εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.

Της σύσκεψης στο Μαξίμου είχε προηγηθεί την Παρασκευή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, όπου συζητήθηκαν οι ευρύτερες εξελίξεις στην οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί