Δικογραφία για τις εικόνες ντροπής στη Χαλκίδα

Αποτροπιασμό προκαλεί η επαίσχυντη πράξη λουόμενων σε παραλία της Χαλκίδας που οδήγησαν στο θάνατο ψάρι που είχε βγει στα ρηχά πιθανόν για να γεννήσει. Οι εικόνες -γροθιά στο στομάχι- δείχνουν κάποιους από του λουόμενους να κακομεταχειρίζονται το ψάρι, ενώ οι εικόνες με τα «κατόρθωμά» τους μαγνητοσκοπήθηκαν και δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ψάρι που βασανίστηκε ήταν βασιλική ζαργάνα. Την Παρασκευή, σημειώνει η «Εφ.Συν.» σχηματίστηκε δικογραφία από το κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας και βρισκόμαστε σε διαδικασία λήψης καταθέσεων. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία η δικογραφία και το βίντεο θα σταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα για την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης.

Υπογραφές για επιβολή προστίμου

Στη γνωστή πλατφόρμα avaaz έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών για επιβολή προστίμου κατά παντός υπευθύνου.

«Είναι πια καιρός να σταματήσει η απαίσια τακτική κακοποίησης πλασμάτων στη χώρα μας και να επιβληθεί-αφού αλλιώς δεν γίνεται- ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Ζητάμε την επιβολή προστίμου κακοποίησης ζώου σε όλους όσους συμμετείχαν ή και στον ιδιοκτήτη της παραλίας (αν πρόκειται για ιδιωτικό χώρο) καθώς στο Λιμενικό που φέρεται να ήταν εκεί και δεν επενέβη» αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί