Η στιγμή που κομάντο των ΗΠΑ καταλαμβάνουν υποβρύχιο με 7 τόνους κοκαΐνης (Βίντεο)

Ένα βίντεο που θυμίζει σκηνή καταδίωξης από ταινία ή βίντεο γκέιμ δημοσίευσε μέσω Twitter η Αμερικανική Ακτοφυλακή (USCG). Σε αυτό φαίνονται κομάντο που επιβαίνουν στο σκάφος Munro (WMSL-755) της ακτοφυλακής να καταδιώκουν ένα ημι-υποβρύχιο σκάφος, που έπλεε στον Ειρηνικό, ανοιχτά του Μεξικό στα σύνορα με τις ΗΠΑ, το οποίο μετέφερε 7,7 τόνους κοκαΐνης. Η αξία του φορτίου εκτιμάται στα 232 εκατ. δολάρια.

Ειδικότερα, στο βίντεο, το Munro καταδιώκει σε μια ταραχώδη θάλασσα το υποβρύχιο τύπου SPSS. Ένας κομάντο της USCG φωνάζει στους χειριστές του υποβρυχίου να σταματήσουν. Καθώς το πλησιάζει, δυο οπλισμένοι κομάντο πηδούν πάνω στο υποβρύχιο και χτυπούν στην καταπακτή. Εκείνη ανοίγει και εμφανίζεται ο χειριστής να παραδίδεται.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα στις 18 Ιουνίου και ήταν μία από τις συνολικά 14 που έχουν πραγματοποιήσει οι αρχές των ΗΠΑ στις ακτές του Μεξικό, της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής από τον Μάιο μέχρι σήμερα. Συνολικά στο διάστημα αυτό έχουν κατασχεθεί 17,6 τόνοι κοκαΐνης και 423 κιλά κάνναβης. Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών εκτιμάται στα 569 εκατ. δολάρια. Για τις υποθέσεις θα ασκηθούν διώξεις σε 55 άτομα.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα σκάφη της κατηγορίας SPSS συχνά χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά παρανόμων φορτίων, καθώς πλέουν με ένα πολύ μικρό μέρος της επιφάνειάς του πάνω από το νερό, κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό τους.

News247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί