Χρυσό μετάλλιο ο Τεντόγλου με τρομερή επίδοση (Βίντεο)

Ο Μίλτος Τεντόγλου συνέχισε την συγκομιδή χρυσών μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αυτή τη φορά ο 21 ετών άλτης του μήκους από τα Γρεβενά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων αθλητών και αθλητριών (Κ23) στο Γκέβλε της Σουηδίας, με άλμα στα 8.32μ. Επίδοση που ισοδυναμεί με την 4η κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο.

Παράλληλα ο Τεντόγλου έπιασε και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και κλείδωσε τη συμμετοχή του στο Τόκιο σε έναν χρόνο από σήμερα!

Ο Τεντόγλου έφθασε σε ένα σπουδαίο επίτευγμα, πετυχαίνοντας ρεκόρ χρυσών μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αρχικά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους στο Γκροσέτο της Ιταλίας το 2017 (8.07μ), για να ακολουθήσει η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στιγμής της καριέρας του. Ο θρίαμβος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών τον περασμένο Αύγουστο στο Βερολίνο (8.25μ).

Μέσα στο 2019 πρόλαβε να γίνει πρωταθλητής Ευρώπης και στον κλειστό στίβο όταν στις 3 Μαρτίου στη Γλασκώβη έφθανε στο απόλυτο ρεκόρ καριέρας (8.38μ).

Η μοναδική μέχρι τώρα διοργάνωση όπου δεν έχει φορέσει το χρυσό στο στήθος του ήταν στο παγκόσμιο εφηβικό πρωτάθλημα του 2016 στο Μπίντγκοτζ της Πολωνίας, αλλά κι εκεί ήταν δεύτερος.

Ο Τεντόγλου πήγε στο Γκέβλε ως το πιο μεγάλο όνομα του πρωταθλήματος και ο αθλητήςτου Γιώργου Πομάσκι δικαίωσε και με το παραπάνω τις προσδοκίες.

Μπήκε στον τελικό με την καλύτερη φετινή επίδοση στον ανοιχτό στίβο από τους μετέχοντες (8.19μ), επίδοση που σημείωσε στο Diamond League της Λωζάνης (5 Ιουλίου). Στην ελβετική πόλη ο Τεντόγλου είχε πέντε άλματα από τα 8.11μ. μέχρι τα 8.19μ., τώρα στο Γκέβλε ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός.

Ο Ισπανός Εκτορ Σάντος μπήκε με φόρα στον τελικό (8.19μ.), όμως ο Τεντόγλου φρόντισε με την πρώτη να του κόψει κάθε όρεξη. Αρχή με 8.22μ. κι ακόμα καλύτερη συνέχεια: 8.25μ στο 5ο και 8.32μ στο 6ο και τελευταίο άλμα.

Ο Τεντόγλου έφθασε στο δεύτερο μεγαλύτερο άλμα της καριέρας του, την 4η κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και πλέον βάζει πλώρη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα το φθινόπωρο στην Ντόχα.

Παράλληλα χάρισε στην Ελλάδα το 11ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης και το 2ο στο μήκος, μετά τη νίκη του Λούη Τσάτουμα πριν από 16 χρόνια στο Μπίντγκοτζ της Πολωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί