Από φωτιά σε φωτιά έτρεχαν οι πυροσβέστες σε όλη την Κρήτη!

Από φωτιά σε φωτιά έτρεχαν χθες όλη μέρα οι πυροσβέστες στην Κρήτη!

Η πρώτη περίπτωση καταγράφηκε στις 7:30 το πρωί στα Πηγαϊδάκια του δήμου Φαιστού, όταν έπισαν φωτιά στη θέση “Άγιος Μάρκος”. Η φωτιά έσβησε στις 2:30 το μεσημέρι, έκαψε μικρή έκταση, αλλά για την πυρόσβεστη χρειάστηκε η επέμβαση 7 πυροσβεστών με 3 οχήματα.

Άλλη φωτιά στις Μουρνιές Χανίων κινητοποίησε 3 οχήματα με 7 άνδρες. Η πυρκαγιά ξέσπασε υπό άγνωστες αιτίες, στις 2:30 το μεσημέρι και έκαψε μικρή χορτολιβαδική έκταση.

Στις 7:30 το απόγευμα πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας. Στο σημείο έσπευσε μια ομάδα του Πεζοπόρου Τμήματος, καθώς και 6 οχήματα με 12 υπαλλήλους. Μέχρι και νωρίς σήμερα το πρωί στο σημείο παρέμεναν άνδρες της πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Ακόμα, στο Χαράκι του δήμου Αρχανών Αστερουσίων κάηκε 1,5 στρέμμα γεωργικής έκτασης,  μετά τη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης. Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα με 8 πυροσβέστες καθώς και ένα Πεζοπόρο Τμήμα. Όλη τη νύχτα παρέμειναν δύναμη της Πυροσβεστικής στο σημείο για να προλάβει αναζωπύρωση.

Λίγα λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (με ξημερώματα Παρασκευής) πυρκαγιά ξέσπασε, υπό άγνωστες αιτίες, και σε κάδο αποκριμάτων στην Ασή Γωνιά. Στο σημείο βρέθηκαν 3 οχήματα με 6 άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Επισκοπής, οι οποίοι και κατέσβησαν την πυρκαγιά προτού αυτή επεκταθεί.

Ακόμα, οι πυροσβέστες στην Κρήτη κλήθηκαν σε μία παροχή βοήθειας σε ανελκυστήρα, σε μία διάσωση ζώου, καθώς και σε μία κοπή δέντρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί