Σε έκτακτη ανάγκη η Χαλκιδική: 6 νεκροί, 108 τραυματίες- Αγνοείται 52χρονος ψαράς (φωτο)

Έξι νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της φονικής θεομηνίας που έπληξε χθες το βράδυ την Χαλκιδική.

Δείτε: Έξι νεκροί από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική

Πατέρας και γιος από τη Ρωσία έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από δέντρο στο προαύλιο ξενοδοχείου στην Ποτίδαια. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων βρήκε τραγικό θάνατο όταν δυνατοί άνεμοι ανέτρεψαν το τροχόσπιτο στο οποίο διέμεναν, στην Σωζόπολη. Μια γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα όταν κατέρρευσε το στέγαστρο ταβέρνας στα Νέα Πλάγια. Το 8χρονο παιδί της τραυματίστηκε σοβαρά και εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα στο κέντρο υγείας Μουδανιών.

Το φαινόμενο διήρκεσε δέκα λεπτά

Αυτόπτες μάρτυρες από την περιοχή της Ποτίδαιας τονίζουν ότι το ισχυρότατο μπουρίνι κράτησε μόλις δέκα λεπτά. «Μας χτύπησε τυφώνας» προσθέτουν κάτοικοι από τα Ν. Πλάγια στο Thestival. Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και όσοι ήταν σε ανοιχτό χώρο δεν είχαν το χρόνο για να προστατευτούν.

«Κρανίου τόπος» τα Νέα Πλάγια

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκαν τα Νέα Πλάγια. Οι ισχυροί άνεμοι γκρέμισαν μπαλκόνια και προσόψεις κτισμάτων. Μετακίνησαν αυτοκίνητα και διέλυσαν λυόμενες κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο. Αρκετοί δρόμοι αποκλείστηκαν από πτώσεις δέντρων.

450 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 450 τηλεφωνήματα για διαφορά συμβάντα που σχετίζονταν με την κακοκαιρία. Κλιμάκια της Πυροσβεστικής προχώρησαν στην κοπή και απομάκρυνση 90 δέντρων.

Αγνοείται ένας ψαράς – 108 οι τραυματίες

Σύμφωνα με το Λιμενικό αγνοείται η τύχη ενός 52χρονου ψαρά από την περιοχή της Καλλικράτειας. Επιχείρηση μπει στη θάλασσα με την βάρκα του για ψάρεμα στις 18:00. Στο μεταξύ 108 άτομα μετέβησαν στο κέντρο υγείας Μουδανιών και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με μικρούς ή μεγαλύτερους τραυματισμούς.

Δείτε φωτογραφίες του thestival.gr από τα Νέα Πλάγια καθώς και από το ξενοδοχείο όπου σκοτώθηκαν πατέρας και γιος: 

xalkidiki.jpg
xalkidiki2.jpg
xalkidiki3.jpg
plagia.jpg
plagia1.jpg
pot 4.jpg
pot 2.jpg
pot 1.jpg

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί